E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi---

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi
04 Nisan 2017 - 08:46 borsagundem.com

Avustralya Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te tuttu

Avustralya Merkez Bankası, konut piyasasındaki ısınmanın daha fazla gevşemeye gidilmesini önlemesi ve ekonominin sıkılaştırmayı kaldıracak denli güçlü olmamasından dolayı gösterge faizi değiştirmedi ve beklemede kalmaya devam etti.

Başkan Philiğ Lowe ve kurul, Salı günkü toplantısında, Mart ayında emlak fiyatlarının yaklaşık 15 yılın en hızlı artışını göstermesi ve işsizliğin geçen yılın başından bu yana en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından, gösterge nakit faidi değiştirmeyerek, rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te bıraktı. Bloomberg'in anketine katılan 29 ekonomsitin tümü de faizde değişiklik beklemiyordu.

Lowe, karar sonrası yaptığı açıklamada, "Son veriler devam eden ılımlı büyüme ile uyumluydu," dedi ve "İşgücü piyasası koşullarınına ilişkin bazı göstergeler son dönemde yumuşadı. özellikle, işsizlik oranı biraz yükseldi ve istihdam büyümesi ılımlı" şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya ekonomisi, büyümenin işe alımlarda kaydadeğer bir artış sağlayamaması ve bnunun sonucu düşük ücretlere ve durgun enflasyona yol açması ile birlikte bir tutunma hali içinde. Temel parlak nokta ise, küresel ekonominin önemli bölgelerinin eş zamanlı bir şekilde büyüme işaretleri göstermesi. Aynı zamanda, batı sahili emlak fiyatlarındaki yükselişi bankacılık sektörü regülatörünü geçen hafta kredi kısıtlamalarını, özellikle konut sektörü yatırımcıları için daha da sıkılaştırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)