E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvustralya MB rekor düşük seviyedeki faizi değiştirmedi---

Avustralya MB rekor düşük seviyedeki faizi değiştirmedi

Avustralya MB rekor düşük seviyedeki faizi değiştirmedi
03 Ekim 2017 - 07:56 borsagundem.com

Avustralya Merkez Bankası gösterge faizi değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te bıraktı

Avustralya Merkez Bankası, bugünkü politika toplantısında, gösterge faizi değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te bıraktı. Banka böylelikle 14 ay üst üste faiz değiştirmedi.

Avustralya Merkez Bankası, daha önce yaptığı açıklamada, küresel merkez bankalarının sıkılaştırma eğilimlerine paralel hareket etmeye ihtiyaç duymadığını kaydetmişti.

Bankanın bu kararını Bloomberg'in anketine katılan 27 ekonomistin tümü doğru tahmin etti.

Avustralya'da çekirdek enflasyon, merkez bankasının yüzde 2-3 olan enflasyon hedef aralığının alt sınırının altında kalmaya devam ediyor ve ücret artışları halen rekor düşük seviyede.

Ekonomi bu yıl 200,000'den fazla istihdam yarattı ve bu durum iş gücü piyasasındaki ayıl kapasitenin daraldığını gösteriyor ve işsizlik oranı yüzde 5.6 tam istihdam seviyesinin yakınında.

Sydney bölgesinde konut fiyatları Eylül ayında, 17 ay art arda arttıktan sonra ilk kez geriledi ve yüzde 0.1 düştü. Bu durum, düzenleyici kuruluşların aldığı makroihtiyati tedbirlerin konut kredilerine olan talebi düşürdüğünü işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)