E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupalı yatırımcılar huzursuz---

Avrupalı yatırımcılar huzursuz

Avrupalı yatırımcılar huzursuz
22 Ekim 2014 - 08:53 borsagundem.com

Fitch Ratings, Avrupa'daki yatırımcıların jeopolitik riskler ve düşük ekonomik büyüme performansı nedeniyle huzursuz olduğunu belirtti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, Avrupa sabit gelir yatırımcıları araştırması verilerinin, mevcut jeopolitik gerilimlerin ve Euro Bölgesi'ndeki zayıf ekonomik büyüme görünümünün, yatırımcıları endişelendirdiğine işaret ettiği belirtildi. Fitch açıklamasında, "Jeopolitik riskler kredi piyasalarında risklere ilişkin listenin en başında yer alıyor, (yatırımcılar arasında) resesyon odaklı korkular neredeyse iki katına çıktı. Yatırımcılar artan bir şekilde deflasyon konusunda da endişe ediyor. Ankete katılan yatırımcıların yüzde 53'ü deflasyonu yüksek risk olarak görüyor. Bu tüm zamanların en yüksek seviyesi" ifadelerine yer verildi.

YATIRIMCILAR RİSKLERE MÜDAHALE KONUSUNDA FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Yatırımcılar arasında mevcut risklere nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda da fikir ayrılıkları yaşanıyor. Fitch'in anketine göre, ankete katılan yatırımların yaklaşık üçte biri zayıf performans gösteren ülkelerde parasal genişlemeden taraftarken, yatırımcıların yüzde 39'u bu gibi tedbirlerin uzun vadeli büyüme istikrarını olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunuyor. Açıklamada, yatırımcı algısına ilişkin kaymaların ekonomik büyüme üzerinde artan bir önem teşkil ettiği vurgulanırken, "En son küresel ekonomik görünüm tahminlerimizi yatırımcıların görüşleri ile uyumlu şekilde yeniden azalttık. Özellikle baskıların yaşandığı Euro Bölgesi'nde mali esneklikle birlikte uygun politika cevaplarının bulunması konusunda politika yapıcıların zorlukları artıyor" denildi. Fitch Ratings söz konusu yatırımcı araştırmasının 3 Eylül ve 3 Ekim tarihleri arasındaki bir aylık dönemi kapsadığını, katılan yatırımcıların yaklaşık 7,1 trilyon Euro’luk bir sabit gelirli varlık sınıfını temsil ettiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)