E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupalı şirketler İran'dan çıkıyor---

Avrupalı şirketler İran'dan çıkıyor

Avrupalı şirketler İran'dan çıkıyor
13 Kasım 2018 - 08:55 borsagundem.com

ABD'nin İran'a olan yaptırımları nedeniyle Avrupalı şirketler İran'dan çıkmaya başladı

ABD'nin üst düzey bir finansal istihbarat yetkilisi, Avrupalı şirketlerin topluca İran'dan çekilmekte olduğunu, dolayısıyla Avrupa'nın İran'a uygulanan Amerikan yaptırımlarını atlatmak için özel amaçlı bir araç (SPV) kurma fikrinden fazla kaygı duymadıklarını söyledi.

ABD Hazine Müsteşarı Sigal Mandelker dün Londra'da gazetecilere yaptığı açıklamada "Avrupa'dan gelen daha önemli haberin, (Avrupalı) şirketlerin gruplar halinde İran'dan çekilmeleri olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mandelker "Aslında SPV konusunda hiç endişelenmiyorum... Avrupalılarla birlikte çalışabileceğimiz ek mekanizmalar bulacağımıza inanıyorum."
Yetkili, İran merkez bankasının bankalar arası Swift sisteminden çıkarıldığını ve bu ülkenin belirlenmiş finans kurumlarının da sistemden çıkarıldığının Swift tarafından bildirildiğini söyledi.
ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını tavizsiz uygulayacağını söyleyen Mandelker, İran konusunda bundan sonraki adımın ne olacağı sorulduğunda, "İran konusunda bizden çok daha fazla şey geldiğini göreceksiniz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)