E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupalı liderler kriz için toplanıyor---

Avrupalı liderler kriz için toplanıyor

Avrupalı liderler kriz için toplanıyor
20 Ekim 2014 - 08:04 borsagundem.com

Avrupa liderleri, borç krizinin ani geri dönüşü ile sarsılmalarının ardından bu hafta Brüksel’de toplanıyor

Avrupa liderleri, borç krizinin ani geri dönüşü ile sarsılmalarının ardından bu hafta Brüksel’de toplanıyor. Toplantıda Euro Bölgesi’nde yatırımcı güveninin yeniden kazanılması için atılacak adımlar görüşülecek.

Avrupa hisse senetlerinin geçtiğimiz hafta kayda değer şekilde gerilemesinin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Başkanı Francois Hollande’nin dahil olduğu liderler 23 Ekim’de iki gün sürecek bir toplantı yapacak.

Uluslararası Finans Enstitüsü eski başkanı Charles Dallara, “Euro Bölgesi liderleri, yanlış belirlenen bütçe açığı hedefleri üzerinde izledikleri stratejinin işe yaramadığını görerek uyanıyor” dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB) 28 lideri, Yunanistan’da 2009’un sonunda yaşanan kriz yansımalarının tekrar görülmesi, hükümet tahvillerinin düşmesi ve bu ay küresel hisse senedi piyasasının 3 trilyon dolardan fazla gerilemesinin ardından Euro Bölgesi’nin ekonomik durumunu göden geçirmeye hazırlanıyor. Euro Bölgesi ekonomisi ikinci çeyrekte duraksamış ve enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 0.3 olarak gelmişti. Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) yüzde 2’nin hemen altındaki enflasyon hedefine 2017 yılından önce ulaşılamayacağı öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)