E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAvrupalı finansçılara İstanbul’dan diploma---

Avrupalı finansçılara İstanbul’dan diploma

Avrupalı finansçılara İstanbul’dan diploma
13 Nisan 2017 - 14:00 borsagundem.com

SPK Başkanı Dr. Ertaş, İstanbul’la ilgili flaş adaylığı açıkladı. IOSCO kapsamında İstanbul dünyadaki 3 finans eğitim merkezinden biri olacak…

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

İstanbul, IOSCO kapsamında dünyada kurulacak 3 Finansal Eğitim Merkezi’nden biri olmaya aday. Flaş açıklamayı SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş yaptı.

Dr. Ertaş, bugün SPL’nin düzenlemiş olduğu Elektronik Lisanslama Sınavları (e-LS) toplantısında İstanbul’un yakın zamanda bu kapsamda dünyadaki 3 tane Finansal Eğitim Merkezi’nden biri olduğunun ilan edileceğini ifade etti. Ertaş resmi açıklamadan sonra daha geniş bilgilendirmeyi  kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

Ertaş’ın açıklamaları içindeki dikket çeken önemli noktalardan biri, bölge lideri olacağı için Avrupa ve Ortadoğu İstanbul’a bağlanacak. Avrupa ve Ortadoğu’dan gelecek olan finansçılar, İstanbul’da eğitim gördükten sonra  lisans sınavına alınacaklar. Sınavı geçenler bu lisansla 125 ülkede, ikinci bir sınava tabi olmaksızın çalışma yetkisine sahip olacaklar.

TÜYİD'den SPK'ya destek

 

“AVRUPA VE ORTADOĞU İSTANBUL’A BAĞLANACAK”

Konunun İstanbul Finans Merkezi projesi için önemli bir unsur olacağına dikkat çeken SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş’ın konuşmasında şunları söyledi:  

“SPK olarak lisanslama ve eğitim konusunda hedefimiz sadece sektör çalışanlarımız belirli sınavlara tutup, yeterli puanları alanlara lisans vermekle sınırlı değildir. Hedefimiz İstanbul’u uluslararası bir Finansal Eğitim Merkezi yapmak ve SPL’nin verdiği lisanların SP lisansları gibi dünyanın her yerinde kabul göreceği bir lisanslama sistemine dönüştürmek.

Bugün burada ilk defa açıklıyoruz. Bizimde üyesi olduğumuz ve dünyada 125 üyesi bulunan Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO), dünyada finansal eğitim konusunu yeniden gündemlerine aldılar. IOSCO, dünyada 3 tane finansal eğitim merkezi kurmaya çalışıyorlar. Bir tanesi Amerika, bir tanesi Asya, bir tanesi de Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden oluşacak. Biz bizim bölgemizdeki finansal eğitim merkezi olmaya aday olduk. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde İstanbul’u Uluslararası Finans Merkezi kapsamında, Finansal Eğitim Merkezi olarak ilan edileceğiz. Resmi açıklama yapıldıktan sonra bizde daha kapsamlı açıklamayı kamuoyuyla paylaşacağız.

Kuracağımız Finansal Eğitim Merkezi, sadece sektör çalışanlarımıza değil, tüm bölge ülkelerdeki sektör çalışanlarına finansal eğitim verecek. Dileyenler sınavlara girerek lisans alabilecek. Bu lisanlarla IOSCO’ya üye olan tüm ülkelerde geçerli bir sertifika olarak kabul görecektir. Kısaca Finansal Eğitim Merkezi‘nden lisans alanlar dünyanın her tarafındaki finansal kuruluşlarda çalışma imkanına kavuşacaklar. Bu da bizi başka bir yere taşıyacak ve İstanbul Finans Merkezi projemiz için de önemli bir unsur olacak diye düşünüyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.