E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da toparlanma geçici---

Avrupa'da toparlanma geçici

Avrupa'da toparlanma geçici
23 Şubat 2017 - 12:26 borsagundem.com

ECB/Praet, "Avrupa'da toparlanma hala kırılgan"

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve baş ekonomisti Peter Praet, Avrupa'nın ekonomik toparlanmasının kırılgan olmaya devam ettiğini, önde gelen ülkelerdeki seçimlerin önce oluşan siyasi belirsizliğin risklerin yükselmesine yol açtığını bildirdi. Bununla birlikte son dönemde açıklanan PMI, tüketici güveni gibi göstergelerin yukarı yönlü şaşırttığını belirten Praet, ancak toparlanmanın hala ECB'nin desteğine muhtaç olduğunu, rehavete kapılmak için çok fazla alan olmadığını vurguladı.
Londra'da konuşan Praet, "Euro Bölgesi'ndeki esnek toparlanmaya, tüm sektörlerdeki güçlü güven göstergelerine rağmen siyasi ve politika belirsizliği ölçümlerini son dönemde yükseldi. Buna karşın varlık
piyasaları riskleri ciddi şekilde fiyatlamıyorlar" dedi. Konuşmasında İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının mal ve hizmet ticaretine etkileri olacağına da işaret eden Praet, Brexit'in negatif etkilerinin minimize edilmesi gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)