E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da Haziran sonrası en keskin düşüş---

Avrupa'da Haziran sonrası en keskin düşüş

Avrupa'da Haziran sonrası en keskin düşüş
09 Kasım 2017 - 20:29 borsagundem.com

Avrupa borsalarının gösterge endeksi bugün son 4 ayın en keskin bir günlük düşüşünü yaşadı.

BORSAGUNDEM.COM 

Avrupa borsalarının gösterge endeksi bugün son 4 ayın en keskin bir günlük düşüşünü yaşadı.Gün boyu satıcılı bir seyir izleyen borsalar ABD piyasalarının açılışı ile düşüşe hız verdi.

Mali sonuçlarını açıklayan bazı hisselerde sert hareketler yaşandı. Bu şirketler arasında hisseleri son 5 yılın en keskin düşüşünü yaşayan Burberry Group PLC'de yer aldı.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 1.1 oranında düşüşle 390.07 puandan kapanarak 29 Haziran'dan bu yana en keskin bir günlük oransal düşüşünü yaşamış oldu.

Oanda'nın üst düzey piyasa analisti Craig Erlam yaşanan gelişmeleri "ABD vadeli endeksleri spot piyasanın açılışının öncesine kıyasala daha büyük bir baskı altında kalıyor. Bu baskı diğer piyasalara da yayılıyoır ve mantıken piyasalara girmesi beklenen dipten alım yapanların gelip gelmeyeceği konusunda şüpheler var" ifadelerini kullanıyor.
Bununla birlikte piyasadaki düşüşün normal bir düzeltme olarak görülebileceğini ifade eden Erlam, bu aşamada alarm verecek bir durum olmadığına inanıyor.

Bu gelişmelerin ardından Almanya DAX endeksi yüzd 1.5 Fransa CAC endeksi yüzde 1.2 ve İngiltere FTSE endeksi yüzde 1.2 oranında değer kaybı ile günü tamamladılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)