E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'nın motorundan kaçıyorlar---

Avrupa'nın motorundan kaçıyorlar

Avrupa'nın motorundan kaçıyorlar
24 Temmuz 2014 - 07:27 borsagundem.com

Almanya’da ekonominin zayıflama sinyalleri vermesi, yatırımcıları Avrupa’nın sorunlu ülkelerine kaydırdı

Yatırımcılar, Avrupa’nın en büyük ülkesi Almanya’da ekonominin zayıflamasıyla, risk iştahını sorunlu ülkelere kaydırdı.

ALMAN ŞİRKETLERDEN ÇIKIŞLAR BAŞLADI

Yatırımcılar, ABD borsalarında işlem gören Alman şirketlerine ait hisse fonlarından son altı haftada 817 milyon dolar çekti. Avrupa geneline yatırım yapan fonlara ise 270 milyon dolarlık giriş oldu. Almanya’dan gelen son verilere göre sanayi üretimi üç, yatırımcı güveni yedi aydır düşüyor. İspanya, Portekiz ve İtalya gibi sorunlu ülkelerde ise perakende satışlar ve sanayi üretimi iyileşme sinyalleri veriyor.

BORSASI DA DÜŞÜYOR

3 Temmuz’da 10 bin 29 puanla rekor kıran Alman borsası Xetra DAX 10 bin eşiğini ilk kez Haziran’da aştı. 2012 ve 2013'te her yıl yüzde 25'in üzerinde getiri sağlayan Almanya borsasında 2014'te getiri yüzde 2'nin altında. Ayrıca yüzde 10 yükselen İtalya, yüzde 7,4 primli İspanya borsalarının da gerisinde kaldı. Finansal danışmanlık şirketi Raiffeisen Capital, getiri arayan ABD’li yatırımcının Euro Bölgesi’nde kumar oynamaya istekli olduğunu ve Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomiyi destekleyici politikasını sürdüreceğine inandığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)