E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAvrupa'nın en modern tavuk tesisi---

Avrupa'nın en modern tavuk tesisi

Avrupa'nın en modern tavuk tesisi
20 Nisan 2014 - 07:50 borsagundem.com

Tavuk eti üretiminde faaliyet gösteren Gedik Piliç, 100 milyon TL’lik yatırımla Avrupa’nın en modern tesislerinden birini kurdu

Uşak’ın Eşme ilçesindeki 2 tesisinde günlük 350 bin tavuk kesim kapasitesine ulaşan şirket, 16 ülkeye satış yapıyor. 2013’te 20 milyon lirayı bulan ihracatını bu yıl 40 milyona çıkarmayı hedefleyen Gedik Piliç’in, İslami usullere göre elle kesim yaptığını ifade eden Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, “Yılda 100 bin ton tavuk işliyoruz. 2013’ü toplamda 390 milyon lira ciroyla kapatan şirketin 2014 hedefi 500 milyon lira” dedi. Hürriyet'in haberine göre, kente göçün önlenmesinde en önemli faktörün tarıma ve hayvancılığa dayalı sanayinin geliştirilmesi olduğunu belirten Gedik, yaptıkları yatırımla 1200 kişiye doğrudan istihdam sağladıklarını anlattı. Gedik, şunları söyledi: “Tavukları kesimden önce stresten arındırmak için 3 bin metrekarelik bir dinlenme tesisi de yaptık. Türkiye’nin beyaz et entegre tesisleri içerisinde en büyük hava soğutma kapasitesine sahibiz. Vücut ısısı 40 dereceyle kesime giren tavuk, 7 kilometrelik soğuk ortamını 3 saatte geçiyor ve ısısı 2 dereceye düşüyor. İşlem sonucunda, tavuğun et kalitesi ve lezzeti en yüksek düzeyde tüketiciye sunulmuş oluyor. Yeni yılda yeni ürünlerimizi de tüketiciye sunacağız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)