E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da tahvil riskleri yükselişte---

Avrupa'da tahvil riskleri yükselişte

Avrupa'da tahvil riskleri yükselişte
06 Temmuz 2015 - 12:04 borsagundem.com

Yunanistan’ın kreditörlerin taleplerini reddetmesinin ardından Avrupa’da tahvil riskleri yükseliyor

Avrupa kredi piyasalarında risk göstergeleri, Yunanistan’ın uluslararası kreditörlerin ek kemer sıkma taleplerini reddetmesinin ardından yükseliş gösteriyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre kurumsal ve finansal şirket tahvillerinin temerrüde karşı sigortalanma priminin gösterge endeksleri 15 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. Yüksek getirili tahvil riski göstergesi Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye geldi. Yunan bankaları olan Alpha Bank AE ve Piraeus Bank SA tarafından satılan tahvilleri rekor düşük seviyeye geriledi.

Euro Bölgesi hükümetleri, Yunan halkının yüzde 61’inin Başbakan Alexis Tsipras’ı destekleyerek kreditörlerin taleplerini reddetmesinin ardından euroda kalmak için teklif sunma sırasının Yunanistan’da olduğu sinyali veriyor. JPMorgan Chase & Co. dahil olmak üzere bazı önemli bankalar, Yunanistan’ın euroyu terk etmesinin en olası senaryo olduğunu belirttiler.

Londra’daki Deutsche Bank AG stratejistlerinden Jim Reid, “Grexit ihtimalinin daha da yükselmesi halinde piyasada dağınık hareketler görebiliriz. Gözden geçirilmesi gereken çok şey var ve “Hayır” sonucu görünümü kesinlikle belirsizleştirdi” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)