E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa’da tahvil getirileri düşüyor---

Avrupa’da tahvil getirileri düşüyor

Avrupa’da tahvil getirileri düşüyor
28 Kasım 2014 - 10:35 borsagundem.com

Perşembe günü gelen zayıf enflasyon verisinin ardından tahvil getirilerinde yaşanan düşüşler artmaya devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Merkez Bankası (AMB) başkanı Mario Draghi, geçtiğimiz hafta parasal genişleme sinyali vermişti. Draghi’nin vermiş olduğu mesajın ardından başlayan tahvil getirilerindeki düşüş Avrupa Merkez Bankası yardımcısı Vitor Constancio’nun etraflı bir devlet tahvili alımı programı başlatılabileceğini duyurmasının ardından artmaya başlamıştı.

Draghi’nin açıklamasından beri devam eden tahvil getirilerindeki düşüş, perşembe günü gelen enflasyon verisinin kuvvetsiz olması nedeniyle artarak devam etti. 

Almanya ve Fransa  10 yıllıklarında yavaş bir geri çekilme gözlemlenirken; İrlanda, İtalyave Portekiz devlet tahvilleri son 10 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda.

Unicredit baş ekonomisti Erik Nielsen, CNBC’ye yaptığı değerlendirmede tahvil piyasasındaki getirilerde yaşanan kayıpların Draghi’nin geçen hafta yaptığı parasal genişlemeye yönelik konuşmadan sonra başladığını belirtti. Bu durumun eurobond piyasası ve dünya ekonomisi için faydalı olarak gördüğünü belirten Nielsen, dünyanın Avrupa’da yaşanacak Japonya tipi bir büyüme ve deflasyon krizini finanse edemeyeceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)