E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da parasal gevşeme genişlemeyecek---

Avrupa'da parasal gevşeme genişlemeyecek

Avrupa'da parasal gevşeme genişlemeyecek
22 Eylül 2014 - 08:52 borsagundem.com

ECB Yönetim Kurulu üyesi Christian Noyer, parasal genişlemede gevşeme olmayacağını söyledi

ECB Yönetim Kurulu üyesi Christian Noyer, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal gevşeme politikalarını devlet borçlanma araçlarının alımı yönünde genişletme gibi bir planları
olmadığını söyledi.
ECB'nin bilançosu son yıllarda küçülme gösteriyor, ancak diğer önde gelen bankalar, örneğin ABD ve Japon merkez bankaları kamu ve özel sektöre ait borçlanma araçlarındaki yüklü alımlarla bilançolarını büyüttüler.
Noyer Almanya'da yayınlanan Wirtschaftswoche dergisine yaptığı açıklamada "Niceliksel gevşeme, Haziran ve Eylül aylarında attığımız para politikası adımlarından beklemekte olduğumuz ilk şey değil" dedi.
Aynı zamanda Fransa merkez bankası başkanı olan Noyer, ECB'nin Avrupa'nın zayıf ekonomisini canlandırmak ve enflasyonu güçlendirmek için attığı son adımları referans
aldı.
Haziran ayında ECB ucuz 4 yıl vadeli kredi programı açıklamıştı. Bu program şartlı uzun vadeli refinansman operasyonu TLTRO olarak  biliniyor. Eylül ayında ECB üç ana faiz oranında indirime gitmiş ve özel sektör varlıklarında bir alım planı açıklamıştı. ECB Başkanı Mario Draghi sonrasında yaptığı açıklamada Niceliksel Gevşeme adımlarının halen masada olduğunu belirtmişti. 
Noyer alınan bu önlemlere ilişkin olarak "Yaklaşık 18 ay içinde daha kesin sonuçlar alınacak ve biz kesinlikle öncü sonuçları daha erkenden göreceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)