E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAvrupa'da dev satın alma---

Avrupa'da dev satın alma

Avrupa'da dev satın alma
18 Nisan 2015 - 01:52 borsagundem.com

Dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, sektörün ikincisi şirketi satın aldı

Eylül 2014 ayından beri Türkiye’de de faaliyet gösteren dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, dünyanın ikinci en büyük şehirler arası ulaşım ağı olan carpooling.com’u satın aldığını açıkladı. Bu satın almayla yolculuk paylaşımında liderlik konumunu güçlendiren BlaBlaCar, aynı zamanda dünyanın en büyük paylaşım ekonomisi platformlarından da biri haline gelmiş oldu.



2001 yılında kurulan, Daimler’in desteklediği ve Earlybird’ün yatırım yaptığı carpooling.com, Almanya’nın en eski şehirler arası ulaşım servisi. Carpooling.com’un satın alınması, BlaBlaCar’ın Avrupa’nın en fazla nüfusa sahip ülkesi Almanya’daki topluluğunu genişletmesini sağlayacak.

BlaBlaCar’ın kurucusu ve CEO’su Frédéric Mazzella ise satınalmayı şöyle değerlendirdi: “Avrupa pazarlarında, güvenilir yolculuk paylaşım talebi bir fenomen haline geldi ve topluluğumuzu carpooling.com ve Autohop gibi şirketlerle birleştirmek, Almanya, Orta ve Doğu Avrupa’daki üyelerimize daha iyi ve tamamen entegre bir deneyim yaşama imkanı tanıyacak. Bu pazarlardaki birleşmiş topluluklarımız ciddi öneme sahip bir alternatif ulaşım şekli yaratır hale geldi.”

BlaBlaCar’ın kurucu ortaklarından Nicolas Brusson son gelişmeleri, “Bu satın almalar, şehirler arası yolculuk paylaşımı açısından ciddi bir sıçrama ve paylaşım ekonomisinin güçlenmekte olduğunun göstergesi. Bu özellikle tüketiciler açısından olumlu bir gelişme çünkü paylaşım hizmetleri yeni, sosyal ve daha ekonomik tüketici tercihlerinin yaratılmasını sağlıyor.” sözleriyle yorumladı.

Carpooling.com CEO’su Markus Barnikel ise “Münih’teki carpooling.com ekibi şehirler arası yolculuk paylaşımını daha ileri taşımak için global BlaBlaCar ekibiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyor.” sözlerini ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)