E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa Merkez Bankası faize dokunmadı---

Avrupa Merkez Bankası faize dokunmadı

Avrupa Merkez Bankası faize dokunmadı
19 Ocak 2017 - 15:47 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası yılın ilk toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) faiz oranlarında beklendiği gibi değişikliğe gitmedi. Banka politika faizini %0, mevduat faizini eksi % 0.40, marjinal borç verme faizini % 0.25'te bıraktı.

Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.

ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren mevduat oranını yüzde -0,40, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. Piyasa beklentisi de mevduat ve marjinal faiz oranının değişmeyeceği yönündeydi.

80 milyar euro seviyesinde açıklanan varlık alım programında Mart sonuna kadar değişiklik olmayacağı ve Nisan 2017-Aralık 2017 arasında aylık alım miktarının 60 milyar euro olarak uygulanacağı yönündeki
karar da tekrar edildi.

ECB Yönetim Konseyi toplantısının ardından yapılan açıklamada,"Yönetim konseyi enflasyonun, hedef ile tutarlı bir patikada ilerlendiğini görüyor. TAP altında alınmış vadesi dolan menkul kıymelerden
ana para ödemelerinin yatırıma yönetilmesiyle net alımlar yapılacak. Eğer görünüm daha az olumlu hale gelir veya finansal şartlar enflasyonda sürdürülebilir ilerleme patikasında gidişle tutarsız hale gelir ile Yönetim Konseyi varlık alım miktarının büyüklüğü ve süresini artırmaya hazır" ifadeleri kullanıldı.

Bugün TSİ 16:30'da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi toplantı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)