E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa için büyük yatırım paketi geliyor---

Avrupa için büyük yatırım paketi geliyor

Avrupa için büyük yatırım paketi geliyor
22 Ekim 2014 - 11:16 borsagundem.com

Juncker, AB için 300 milyar euro büyüklüğünde yatırım planını yıl sonuna kadar açıklayacak

AB Komisyonu'nun yeni başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu'nda bugün yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nde büyümenin ve istihdamın artırılması amaçlayan 300 milyar euro büyüklüğündeki yatırım planını bu yıl sonuna kadar, Noel'den önce
açıklayacağını söyledi. 
AB Komisyonu'nun yeni üyelerinin onaylanması için düzenlenen oturumda konuşan Juncker, "Eğer bugün bize destek verirseniz, istihdam ve büyümeyi artıracak yatırım paketini Noel'den önce açıklayacağız" dedi. 
Juncker, bu büyüme paketinin borçla finanse edilmemesinin önemli olduğunu belirtirken, yatırımlarda özel sektörle işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. 
Konuşmasında yeni AB Komisyonu'nun AB mali kurallarını değiştirmeyeceğini ifade eden Juncker, mali kuralların belirlendiği AB Büyüme ve İstikrar Paktı'nın belli bir esneklik ile uygulayacaklarını ifade etti
Juncker parlamentodaki konuşmasında Avrupa Birliği'nin gelecek 5 yıllık süreçte yeni üye kabul etmesinin uygun, olanaklı görünmediğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)