E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerinde Ukrayna tedirginliği---

Avrupa hisselerinde Ukrayna tedirginliği

Avrupa hisselerinde Ukrayna tedirginliği
01 Eylül 2014 - 18:25 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, AB ülkelerinin Rusya'ya yeni yaptırımları görüşmesi ile, yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri, aylık kazancın ardından Avrupa Birliği (AB) üyelerinin Rusya'ya yeni yaptırımları görüşmesi ve yatırımcının Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) toplantısını beklemeleri ile, yatay seyrediyor.
 
Novartis AG, deney sürecinde olan kalp ilacının standart terapilerden daha olumlu sonuçlar verdiğini açıklamasının ardından 19 ayın en büyük artışını kaydetti. Iliad SA’nın konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler tarafından özel hisse senedi şirketleriyle T-Mobile US Inc.’e daha gelişmiş bir teklif sunmak amacıyla görüşmeler yaptığının belirtilmesinin ardından yüzde 8.3 geriledi.
 
Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1'den az yükselerek Londra saati ile 16:04'te 342.32 puan oldu. Endeks, AMB Başkanı Draghi'nin düşük enflasyon ile mücadele için tahvil alımını değerlendireceğininin sinyallerini vermesinin ardından, Ağustos'ta yüzde 1.8 yükselmişti. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. ABD borsaları, İşçi Bayramı dolayısıyla bugün kapalı olacak. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri yüzde 0.1'den az aşağıda işlem görüyor.
 
Stoxx 600, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin düşük kalmaya devam eden enflasyona karşı politika yapıcıların tekcikleri artırmaya hazır olduklarına sinyal vermesi ile iki aylık düşüşün ardından Ağustos ayında yüzde 1.8 yükseldi. AMB, 4 Eylül’de toplanacak. Fransa Başbakanı Manuel Vals dün AMB’nin euroyu zayıflatması için harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.
 
Federal İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da gayısafi yurtiçi hasıla ikinci çeyrekte yüzde 0.2 daralırken, 14 Ağustos'taki ilk okuma da aynı seviyedeydi. Draghi, düşen enflasyon beklentileri nedeniyle, AMB'nin bu hafta gerçekleştireceği para politikası toplantısında geniş çaplı varlık alımlarının bir seçenek olarak görüşüleceği sinyalini vermişti.
 
Çin'in imalat PMI’ı Ağustos ayında 51.1'e geriledi. Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Temmuz ayında 51.7 düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı Ağustos ayı için 51.2’ydi. 50'nin üzerindeki rakamlar genişlemeye işaret ediyor. Analistlere göre imalat PMI'ının düşmesi, Çin hükümetinin bu yılki yüzde 7.5'lik büyüme hedefini gerçekleştirmek için teşvikleri artırması gerektiğine işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hisseavcısı01 Eylül 2014 19:16

    avrupalı şirketler Rusyapazarını kaybediyorlarsa bu Türkhisselerine ilaç olmalıdır! Sorun yabancılar spekülatif oynayıp artması gereken hisseler düşürülüyor..