E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yükseliyor---

Avrupa hisseleri yükseliyor

Avrupa hisseleri yükseliyor
21 Ekim 2014 - 14:28 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, AMB'nin İtalya tahvilleri aldığını açıklaması sonrasında hızlanan alımlar ile yükseliyor

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Actelion Ltd. ve Swedbank ABgibi şirketlerin beklentile üzerindeki bilançolarına ağırlık vermesi ile yükseliyor. ABD endeks vadelileri de artış kaydediyor.

Actelion Ltd., yıllık tahminlerini ikinci kez artırması sonrasında yüzde 6 tırmandı. Swedbank AB ise analist beklentilerinin üzerinde net kar ve net faiz geliri açıklaması sonrasında yüzde 3.2 değer kazandı. Reckitt Benckiser, yıllık satış büyümesinin tahminlerin aşağısında olacağını bildirmesi ile yüzde 1.9 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) İtalya tahvilleri aldığını açıklaması sonrasında hızlanan alımlar ile, yüzde 1.5 yükselerek Londra saati ile 11:59'da 321.78 puan oldu. Endeks Fed'in teşvikleri azaltma durumu ile Avrupa'daki resesyon ihtimaline yönelik endişelerin artması üzerine son dört haftada haftalık kayıp yaşadı. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri yüzde 0.8 yükseliyor.

Çin'de beklentilerin üzerinde gelen büyüme ve üretim verileri sonrasında geniş çaplı teşvik ihtimalleri azaldı.

Euro bu yıl 16 önemli para biriminin 14'ü karşısında zayıflarken, Avrupa ekonomisinin kırılganlığına yönelik sinyaller verdi. Petrol bu ay ayı piyasasına girdi.

Stoxx 600 dün, SAP SE'nin yıllık gelir tahminini düşürmesi ve Royal Philips NV'nin üçüncü çeyrek satış ve karının beklentileri kaçırması ile yüzde 0.5 geriledi.

Stoxx 600'de işlem gören 10 şirket bugün sonuçlarını açıklayacak. GlaxoSmithKline Plc, Credit Suisse Group AG, Daimler AG ve Tesco Plc bu hafta ilerleyen günlerde bilanço açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)