E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri yükselişini sürdürüyor---

Avrupa hisseleri yükselişini sürdürüyor

Avrupa hisseleri yükselişini sürdürüyor
12 Temmuz 2013 - 10:39 borsagundem.com

Avrupa'da hisseler yükselişini 5. güne taşıdı

Avrupa hisseleri yükselişini 5. güne taşıyarak Stoxx Europe 600 Endeksi'nin son 11 haftadır en iyi yükselişini gerçekleştirdi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri ise çok değişiklik göstermedi.
Invensys Plc, Schneider Electric SA tarafından 3.3 milyar poundluk (5 milyar dolar) bir teklif alması üzerine yüzde 16 değer kazandı. SAP AG ve Cap Gemini SA, Infosys Ltd.'nin beklenenden daha iyi kâr tahmini yapmasıyla beraber değer kazandı.
Gösterge endeks Stoxx 600 yüzde 0.3 ilerleyerek Londra saatiyle 08:07'de 297.29 puan oldu ve 25 Nisan'dan bu yana en uzun kazanç periyodunu gerçekleştirdi. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.2 geriledi, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.1 yükseldi.
Hisseler dün dünya genelinde ralli gerçekleştirirken, Stoxx 600 son 5 haftanın en yüksek seviyesine ve S&P 500 Endeksi'ni de rekora ilerletti.
Avrupa'da bugün kazançlar, Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei'nin ülke ekonomisinde beklenenden daha az büyüme olabileceğini açıklamasıyla beraber sınırlı kalabilir. Jiwei, büyümenin uznu vadede yüzde 6.5 civarlarında olmasının tolere edilebileceğini belirtti.
Mart 2013'te Çin hükümeti yüzde 7.5'lik bir genişleme hedefi belirlerken, Lou bu yıl yüzde 7'nin yakalanacağına emin olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)