E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yükseldi---

Avrupa hisseleri yükseldi

Avrupa hisseleri yükseldi
31 Ekim 2014 - 20:16 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, BOJ'un açıkladığı teşvikin Fed’in tahvil alımlarını sonlandırması ile oluşan boşluğu dolduracağı iyimserliği ile yükseldi

Avrupa hisseleri, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) açıkladığı teşvikin Fed’in tahvil alımlarını sonlandırması ile oluşan boşluğu dolduracağı iyimserliği ile Haziran 2013’ten bu yana en büyük aylık kaybı azaltarak yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.8 yükselerek günü 336.8 puandan tamamladı. Endeks böylece haftalık kazancını yüzde 2.9'a çıkardı. BNP Paribas SA bankalardaki yükselişlere öncülük etti. Endeksteki 18 sanayi grubu artış gösterdi. Fed’in bu ay varlık alım programını sonlandırması ile yatırımcılar teşvik için Avrupa ve Japonya’ya yöneldi.

BOJ bugün Tokyo’da yaptığı açıklamada parasal tabanda 80 trilyon yenlik (726 milyar dolar) genişleme hedeflediğini belirtti. Bu miktar dha önce 60’dan 70 trilyona yülsetilmişti. Bankanın yönetim kurulu söz konusu kararı 4’e 5 üyenin oyu ile aldı. Bloomberg News anketine katılan 32 ekonomistten yalnızca 3’ü BOJ’un bugün teşviki genişleteceği tahmininde bulundu.

Saxo Bank A/S bireysel bankacılık birimi baş yatırımcısı Teis Knuthsen, “Piyasalar teşvik geldiği sürece ne tür bir teşvik geldiği veya nereden geldiğini önemsiyor gibi görünmüyor. Japonpa’daki genişleme hisse senetleri için olumlu oldu ve bu durum küresel piyasalara da yansıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)