E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa hisseleri yükseldi---

​Avrupa hisseleri yükseldi

​Avrupa hisseleri yükseldi
17 Nisan 2014 - 19:55 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, ABD'de işsizlik başvurularının geçen hafta beklenenden az artması ile, yükselişi ikinci güne taşıdı

Avrupa hisseleri, ABD'de işsizlik başvurularının geçen hafta beklenenden az artması ile, yükselişi ikinci güne taşıdı. 

Renault SA ve Daimler AG, Avrupa'da otomobil satışlarının Mart'ta arttığını gösteren veri ile yüzde 1.5'in üzerinde artış gösterdiler. Remy Cointreau SA ve Diageo Plc ise, satışlarının gerilediğini açıklamaları ile yüzde 3'ün üzerinde kaybetti. Almanya'nın en büyük teknoloji şirketi SAP AG, analistlerin tahminlerinin altında kalan çeyrek satışları ve geliriyle yüzde 1.2 kayıp yaşadı. Akzo Nobel NV, beklentilerin altında gelen cirosuyla son dokuz ayın en büyük düşüşünü kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek günü 332.43 puandan tamamladı. Endeks bu hafta yüzde 1.1 tırmanırken, yıl genelinde ise hâlâ yüzde 2 aşağıda seyrediyor. 

Münih'te bulunan UniCredit Bank AG kıdemli stratejistlerinden Christian Stocker, "ABD için olumlu olan bir haber, Avrupa için de olumlu. Kalıcı bir yukarı yönlü trend olacağını düşünmüyoruz. Değerlemelerde istikrar için kesinlikle bilançolarda büyüme görmemiz gerekiyor" dedi. 

Bugün açık olan 15 Batı Avrupa gösterge endeksinin 12'si yükselirken, Fransa CAC 40 ve İngiltere FTSE 100 yüzde 0.6, Almanya DAX ise yüzde 1 artış kaydetti. İsveç'te OMX Stockholm 30 ise erken kapanırken, yüzde 0.1 geriledi. Norveç, İzlanda ve Danimarka'da bugün piyasalar tatil nedeniyle kapalıydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)