E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa hisseleri günü artıda tamamladı---

​Avrupa hisseleri günü artıda tamamladı

​Avrupa hisseleri günü artıda tamamladı
22 Temmuz 2014 - 20:24 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, şirketlerin tahminlerin üzerinde gelen gelir açıklamaları ile 3 günlük düşüşün ardından yükseldi

Avrupa hisseleri, Actelion Ltd. ve ARM Holdings gibi şirketlerin tahminlerin üzerinde gelen gelir açıklamaları ile üç gün süren düşüşün ardından yükseliş kaydetti. 

Actelion Ltd., yıllı kar tahminini artırmasıyla yüzde 2.6 değer kazandı. ARM Holdings Plc, 2014'ün ikinci yarısında daha iyi lisans gelirleri elde edeceğini tahmin etmesi üzerine yüzde 5.7 sıçradı. Credit Suisse Group AG ise ikinci çeyrekte analist beklentilerinin üzerinde zarar açıklaması sonrasında yüzde 1 değer kaybetti. 

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 1.3 yükselerek Londra’da 342.44 puan ile kapanış yaptı. Stoxx 600, ABD ve Avrupa Birliği'nin Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının düşürülmesi ve 298 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Rusya üzerindeki yaptırımları artırma planları üzerine son üç günde yüzde 1.5 kayıp yaşadı. Avrupa dışişleri bakanları bugün Brüksel’de toplanarak Rusya’da yaptırım uygulanacak iş adamları ve şirketleri görüştü ve düşürülen Malezya yolcu uçağıyla ilgili soruşturmanın hızlandırılması için Rusya Başkanı Putin üzerindeki baskı artırıldı.

Münih'teki UniCredit Bank AG stratejisti Christian Stocker ''Hisselerde görülen yeniden çıkışı, son 3 günün kayıplarına bir tepki olarak görülebilir. AB dışişleri bakanları toplantısının piyasa için en iyi sonucu Rusya'ya karşı sert tepkiler verilerek yeni yaptırımlar kabul edilmemesi olur. Hisselerin bu seviyelerde tutunabileceğine emin değilim. Önümüzdeki birkaç günde daha fazla konsolidasyon görebiliriz'' dedi.

Avrupa hisseleri, ABD tüketici fiyatları endeksinin Haziran ayında yüzde 0.3 yükselerek Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerini karşılamasının ardından kazancı genişletti. Endeks geçtiğimiz ay yüzde 0.4 artmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)