E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa hisseleri geriledi---

​Avrupa hisseleri geriledi

​Avrupa hisseleri geriledi
22 Eylül 2014 - 20:09 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Çin Maliye Bakanı’nın hükümetin teşvikleri genişleteceği spekülasyonlarını sonlandırması ile sert düştü

Avrupa hisseleri, Çin Maliye Bakanı’nın hükümetin teşvikleri genişleteceği spekülasyonlarını sonlandırması ile 3 haftayı aşkın bir sürenin en sert düşüşünü kaydetti.

Emtia üreticileri 19 sanayi grubu arasındaki en büyük düşüşü kaydetti. Tesco Plc, karının olduğundan büyük açıklanmasının ardından inceleme başlatılması ile 2003’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. Cermaq ASA, Mitsubishi Corp.’un şirkete satın alım teklifi vermesinin ardından Mayıs 2013'ten sonraki en dik yükselişi kaydetti. Merck KG aA Sigma-Aldrich Corp.'u almak için anlaşmasının ardından yüzde 4.4 değer kazandı.

Stoxx  Europe 600 Endeksi, yüzde 0.5 düşerek günü 346.69 puandan tamamladı. Gösterge endeks, geçtiğimiz hafta yüzde 1.2 yükseliş kaydederken, İskoçya’nın İngiltere’den ayrılmama kararı alması ve Fed’in ABD’de faiz oranlarının yakın zamanda artırılmayacağını belirtmesi ile FTSE 100 Endeksi yüzde 0.5 artış gösterdi. Standard & Poor’s 500 endeks kontratları bugün yüzde 0.6 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 düştü.

Stoxx 600, 19 Eylül’de yüzde 0.9 kadar ralli yaparak Haziran ayında ulaştığı 6 yılın en yüksek seviyesinden yüzde 0.3 uzaklıkta kapanış yaptı. Endeks, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) teşvik önlemlerine hız vermesi ile üst üste 5. çeyrek dönemlik yükseliş ile 2006’dan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmeye ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)