E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri bilançolar ile geriliyor---

Avrupa hisseleri bilançolar ile geriliyor

Avrupa hisseleri bilançolar ile geriliyor
30 Temmuz 2014 - 15:45 borsagundem.com

Avrupa hisselerinin çoğu, Schneider Electric SE ve Holcim Ltd gibi şirketlerin beklentilerin atında kalan kar açıklamaları ile değer kaybediyor

Avrupa hisselerinin çoğu, Schneider Electric SE ve Holcim Ltd gibi şirketlerin beklentilerin atında kalan kar açıklamalarıyla ve Barclays’ın tahminleri aşan karını gölgede bırakarak değer kaybediyor. ABD ve Avrupa, Rusya’nın Ukrayna’da yaşanan gerilimlerdeki rolüyle ilgili olarak Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar uygulama karar aldı. ABD endeks vadelileri yatay seyrederken, Asya hisseleri yükseliyor.

Schneider, ilk yarı için karının analist tahminlerinin altında kalmasıyla yüzde 3.6 değer kaybetti. Çimento üreticisi Holcim, gelişen piyasa para birimlerinin zayıf olması nedeniyle beklentilerin altında kar açıklamasının ardından yüzde 5.2 geriledi. Barclays, karının tahminleri aşması ile yüzde 3.8 değerlendi.. PSA Peugeot Citroen, 2011’den bu yana ilk yarı yıllık karını açıklamasının ardından yüzde 6.2 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.2 düşerek Londra saati ile 341.72 puan oldu. Endekste, yükselen her hisseye karşılık iki hisse düşüş gösteriyor. Endeks, dün Ferrovial SA ve Next Plc gibi şirketlerin öngörülerin üzerindeki karları ile yüzde 0.3 yükseliş sağlamıştı. Standard & Poor’s 500 Endeks vadelileri, bugün yüzde 0.2 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 arttı.

Zürih’te bulunan LGT Schweiz AG kıdemli piyasa analistlerinden Alessandro Fezzi, “Farklı şirket kar açıklamalaıyla karşılaştık. Avrupa ve İsviçre şirketleri, para birimlerinin olumsuz etkileriyle baş etmek zorundalar. Rusya’ya yönelik yaptırımların sıkılaştırılması güvene zarar veriyor. Rusya, zaten sonuçlar konusunda uyarıldı. Bu çatışmanın hemen sona ermeyeceği kanaatindeyim ve dolayısıyla, piyasa güveni üzerinde bir süre etki edecektir” dedi.

Stoxx 600, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar uygulama kararı almasıyla dün işlemlerin son yarın saatinde kazançlarını azalttı. Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar, bankacılık finansmanına erişimin kısıtlanması, petrol sanayini modernize edecek ekipman ve donamın durdurulmasını içeriyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)