E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa hisseleri alıcılı seyretti---

​Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

​Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
29 Ağustos 2014 - 20:03 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, ilaç üreticilerindeki rallinin Tesco Plc hisselerindeki düşüşü dengelemesinin ardından yükseldi

Avrupa hisseleri, ilaç üreticilerindeki rallinin Tesco Plc hisselerindeki düşüşü dengelemesi ile yükselerek, Mayıs ayından bu yana ilk aylık kazancını kaydetti.

AstraZeneca Plc, UBS AG'nin şirketin kalın bağırsak kanseri ilacında bir sonraki test aşamasına geçtiğini söylemesi ile yüzde 2 yükselerek sağlık hizmeti şirketlerindeki artışa öncülük etti. Tesco Plc ise yıllık kar tahminini düşürmesi ile yüzde 6.6 kayıp yaşadı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek günü 342 puandan kapattı. Endeks erken saatlerde yüzde 0.4'e varan kazanç yaşadı. Endeks dün, Rus birliklerinin Ukrayna'ya girdiğine yönelik kanıtların artması ile yüzde 0.7 gerilemişti. 

Gösterge endeks bu hafta, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin politika yapıcıların tahvil alım programına hazır olduğu sinyalini vermesi ile yüzde 1.3 tırmandı. Stoxx 600 Ağustos ayı genelinde ise yüzde 1.5 yukarıda ve Haziran-Temmuz aylarındaki kayıplardan sonra aylık kazanca hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)