E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti---

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
22 Nisan 2014 - 19:55 borsagundem.com

​Sağlık şirketlerindeki kazançlar ve şirket evlilikleri sonrası Avrupa borsaları 7 haftanın en büyük artışını kaydetti

Şirket birleşme ve evliliklerindeki hareketlenmenin desteğiyle Avrupa borsaları sağlık şirketlerinin öncülüğünde 7 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. 

GlaxoSmithKline Plc, Novartis AG'nin şirketin kanser ilacı işletmesini satın almayı onaylaması ile yüzde 5.4 yükseldi. AstraZeneca Plc ise Pfizer Inc.'nin şirketi satın almak için resmi olmayan görüşmelerde bulunması ile Ağustos 2011'den bu yana en büyük artışı kaydetti. Dünyanın en büyük ışıklandırma şirketi Royal Philips NV ise ilk çeyrek kârının analist beklentilerinin altında kalması ile 1 yılın en büyük düşüşünü kaydetti.


Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:30'da yüzde 1.4 kazançla 337.11 puana çıktı. Endeks geçtiğimiz hafta, beklenenden iyi gelen ABD verilerinin ekonomik toparlanmanın doğru yolda olduğu yönünde yatırımcı güvenini artırması ile yüzde 1.1 yükseldi.

Kopenhag'ta bulunan PFA Asset Management kıdemli stratejistlerinden Witold Bahrke, "Novartis-Glaxo anlaşması ve olası AstraZeneca'nın Pfizer tarafından satın alınacağı söylentileri, ilaç sektörüne muazzam bir yükseliş sağlıyor. Jeopolitik belirsizliğin devam etmesi ile iniş ve çıkışlar görülüyor" dedi.

Ukrayna'nın doğusunda binaları işgal eden Rusya yanlısı kuvvetler Ukrayna, Avrupa Birliği, ABD ve Rusya'nın geçtiğimiz hafta Cenevre'de yaptıkları anlaşmanın kendilerini bağlamadığını söyledi. Kiev hükümeti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olası bir müdahale için, olayları huzursuzluğu provoke ettiğini ve durumu kullandığını ileri sürerken, ABD, Ukraynalı siyasetçilere desteğini sürdürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)