E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri 2 ayın zirvesinde---

Avrupa hisseleri 2 ayın zirvesinde

Avrupa hisseleri 2 ayın zirvesinde
25 Kasım 2014 - 20:42 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Almanya hisselerinin Mayıs 2013'ten bu yana en büyük 9 günlük ralliyi kaydetmesiyle, iki ayın zirvesini genişletti

Avrupa hisseleri, Almanya hisselerinin Mayıs 2013'ten bu yana en büyük 9 günlük ralliyi kaydetmesiyle, iki ayın zirvesini genişletti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek günü 346.28 puandan tamamlerken, DAX Endeksi yüzde 0.8 tırmandı. Almanya'nın gösterge endeksi DAX, ihracatçıların zayıflayan eurodan fayda sağlayacağı ve AMB'nin varlık alım programını genişleteceği yönündeki iyimserlik ile son dokuz günde yüzde 7.1 ralli yaptı. 

DAX Endeksi Temmuz'dan bu yana en yüksek kapanışa ilerlerken Ekim ayında gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden de yüzde 15 yukarıda.

Stoxx 600, Mario Draghi'nin AMB'nin enflasyonu hızlandırması gerektiği; bunun için varlık alım programının ülke tahvilleri de alınacak şekilde genişletilebileceği yönündeki açıklamaları ve Çin'in 2012'den bu yana ilk kez faiz indirme kararı alması ile yüzde 12 yükseldi ve 22 Eylül'den bu yana en yükseğe tırmandı. 

Bugün açıklanan verilere göre Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya, geçtiğimiz çeyrekte yüzde 0.1 büyüdü ve 14 Kasım'daki tahminleri karşıladı. Özel tüketim yüzde 0.7 tırmanırken, sermaye yatırımları yüzde 0.9 azaldı. 

AMB Yönetim Kurulu Üyesi Jens Weidmann, “Devlet tahvili satın alımları hukuki engellerle birlikte geliyor ve Euro Bölgesi için her derde deva bir ilaç değil” dedi. Weidmann Madrid’de yaptığı açıklamalarda, “Antlaşmalarda, yüksek yasal zorluklar arz eden parasal finansmana yönelik bir yasaklama bulunuyor ve haklı olarak. Parasal genişleme ile ilgili tartışma dikkatimizi asıl problemlerimizden alı koyuyor” dedi.

ABD ekonomisi tüketici harcamalarındaki daha yüksek artış ve iş dünyası yatırımları ile üçüncü çeyrekte beklentinin üzerinde büyüyerek, son 10 yılın en büyük altı aylık ekonomik büyümesini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)