E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisse senetleri düşüşte---

Avrupa hisse senetleri düşüşte

Avrupa hisse senetleri düşüşte
02 Ocak 2018 - 13:37 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri piyasaları yeni yılın ilk işlem gününde aşağı yönlü bir seyir izliyor.

BORSAGUNDEM.COM

Avrupa hisse senetleri piyasaları yeni yılın ilk işlem gününde aşağı yönlü bir seyir izliyor. Yatırım tavisyesi düşürülen otomotiv sektörü hisseleri ve yaşadıkları yükseliş sonrası kar satışları ile gerileyen madencilik sektörü hisseleri düşüşe öncülük ediyor.

Avrupa borsalarının ortak göstergesi Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.3 oranında düşüşle 387.87 puandan işlem görüyor. Endeks cuma gününü yüzde 0.1 oranında düşüşle tamamlamış, ancak geçen yılın toplamında yüzde 7.7 oranında değer kazanmıştı.

Almanya'da DAX endeksi yüzde 0.8 oranında düşüşle 12820.36 ve Fransa CAC 40 endeksi yüzde 0.5 düşüşle 5285.09 İngiltere FTSE 100 endeksi yüzde 0.3 düşüşle 7665,25 puandan işlem görüyor.

Euro/dolar paritesi cuma gününü 1.2006 seviyesinden tamamladıktan sonra şu sıralarda 1.2050 seviyesine yükselmiş bulunuyor.

Bugün en çok değer kaybeden sektörler arasında bulunan madencilik sektörü hisseleri geçen hafta yaşadıkları yükseliş sonrasında bugün kar satışları ile karşılaşmış gibi görünüyor. Bakır fiyatlarının öncülüğünde yaşanmış olan sektör hisselerindeki artış bugün bakır fiyatlarındaki sınırlı düşüşün etkisiyle, kar satışları ile karşlaştı.

Çin'den açıklanan imalat sektörü verisinin olumlu görünümüne karşın madencilik hisseleri değer kaybetti. Çin'de imalat sektörü Aralık ayı PMI endeksi 51.5 değerini almıştı. Kasım ayında 50.8 seviyesinde olan endeksin Aralık ayında 50.7'ye gerileyeceği öngörülüyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)