E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında düşüş bekleniyor---

Avrupa borsalarında düşüş bekleniyor

Avrupa borsalarında düşüş bekleniyor
23 Kasım 2017 - 08:07 borsagundem.com

Avrupa piyasalarının güne aşağı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM 
Avrupa piyasalarının güne aşağı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor. Şu sıralarda vadeli piyasalarda gerçekleşen işlemler Almanya DAX endeksinin 36 puan ve İngiltere FTSE endeksinin 6 puan düşüşle güne başlayacağına işaret ediyor.

Asya borsaları 

Çin hisse senedi piyasaları getirilen yeni düzenlemelerin etkisiyle günün ilk yarısında aşağı yönlü bir seyir izlerken, Asya'nın geri kalanında yatay bir seyir gözleniyor. Şangay Bileşik endeksi yüzde 0.9 oranında düşüş sergilerken, bu durumda ülkenin küçük online kreditörlerin çoğalmasını önlemeye yönelik getirdiği yeni düzenlemeler bu durumda etkili oluyor. Bununla birlikte son zamanlarda Şangay endeksinin yaşadığı düşüşler geçici ve sınırlı düzeyde oluyor. Endeks bu güne kadar haftanın her gününü yükselişle tamamlamıştı.

Öte yandan Hong Kong borsası hafifçe yükseliyor. Dün Hang Seng endeksi son 10 yılda ilk kez olmak üzere 30 bin puanın üzerinde kapanmıştı. Dün sert bir yükseliş yaşamış olan bankacılık ve sigorta endeksleri bugün de borsayı yukarı çeken alımlara sahne oluyor.
Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0.2 oranında düşüş gösteriyor. Emtia sektörü hisselerinde yaşanan yükselişe karşın, Bankacılık sektöründeki yüzde 0.5 düşüş baskın çıkıyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0.1 oranında gerilerken, Japonya'da Borsa tatil nedeniyle kapalı.
ABD'de bugün Şükran günü nedeniyle piyasalar kapalı.

Avrupa'da açıklanacak veriler 

Avrupa'da bugün Almanya'dan açıklanacak olan GSYİH verisi bekleniyor. Verinin euro bölgesinin en büyük ekonomisinde büyümenin bir parça daha hız kazandığına işaret etmesi bekleniyor.
Bugün ayrıca Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi için Öncü imalat ve hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksleri (PMI) açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)