E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında 2008'den beri en sert düşüş---

Avrupa borsalarında 2008'den beri en sert düşüş

Avrupa borsalarında 2008'den beri en sert düşüş
24 Haziran 2016 - 20:43 borsagundem.com

Brexit ve Cameron'un istifasının ardından, Avrupa hisseleri küresel finansal krizlerden bu yana en büyük düşüşüne yöneldi

İngiltere'deki referandumun Brexit yönünde gelmesinin yarattığı şok yatırımcıların iyimserliğine son vermesiyle Avrupa hisseleri küresel finansal krizlerden bu yana en büyük düşüşüne yöneldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Brexit oylamasıyla ve İngiltere Başbakanı David Cameron'un istifa etmesiyle küresel satış dalgasına katılarak, Londra'da yüzde 6.8 düştü. FTSE 100 Endeksi yüzde 2.8 düştü.

Avrupa endeksinde el değiştiren hisse senetlerinin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın 4 katından daha fazla büyüktü. Euro bölgesi volatilite ölçütü, yüzde 32 sıçradıktan sonra, yüzde 11 yukarıdaydı. Stoxx 600'deki tüm sektör grupları düşerken, bankacılık ve sigorta grubu en büyük düşüşleri kaydetti. Brexit sonuçları endeksin son 5 gündeki yüzde 7.8'lik sıçrayışını terse çevirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)