E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükseliyor---

Avrupa borsaları yükseliyor

Avrupa borsaları yükseliyor
30 Eylül 2014 - 11:49 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, yatırımcıların ABD tüketici güveni verisinin açıklanması beklemeleri ile 5 haftanın düşüğünden yükseliyor

Avrupa hisseleri, yatırımcıların dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de tüketici güveni verisinin açıklanması beklemeleri ile 5 haftanın düşüğünden yükseliyor. ABD endeks vadelileri yatay seyrederken, Asya hisseleri geriliyor.

Royal Bank of Scotland Group Plc yüzde 4.7 yükseldi. Next Plc, yıllık kar tahminini düşürebileceğini açıklamasının ardından yüzde 4.6 geriledi.

Stoxx 60 Europe Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 08:10’da 341.59 puana geldi. Gösterge endeks, bankaların gerilemesi ve Euro Bölgesi’ndeki ekonomik güvenin Kasım’dan bu yana en düşük seviyeye inmesinin ardından dün yüzde 0.4 düştü.

Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.1 arttıç MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong’taki protestoların etkisi ile yüzde 0.4 gerileyerek 4 ayın en düşüğüne geriledi.

Avrupa’da büyümenin zayıfladığına yönelik işaretler ile birlikte yatırımcılar ABD’de faiz oranlarının artış tarihiyle ilgili ipucu değerlendirmeleri yapıyor. ABD’de bugün açıklanacak veri tüketici güveninin 7 yıla yakın bir sürenin en yükseğine ulaştığını gösterebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)