E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa borsaları yükseldi ---

Avrupa borsaları yükseldi

Avrupa borsaları yükseldi
22 Şubat 2017 - 20:14 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasalarında bugün ABD'den açıklanacak olan Fed toplantı tutanakları beklenirken, önde gelen endeksler günü yükselişle tamamladı.

Avrupa hisse senedi piyasalarında dar bir aralık içinde geçen gün sonunda endeksler artıda kapanmayı başardı. Almanya'da şirket karlarının olumlu görünümü, İngiltere'de Lloyds Bank ve Unilever'e gelen alımlar etkili oldu.

Almanya'da DAX günü yüzde 0.3 oranında yükselişle 11998 puandan tamamladı. Thyssenkrupp Brezilya'daki çelik tesisini 11.26 milyar euro karşılığında Ternium'a satacağını açıklayınca şirketin hisseleri yüzde 4.6 oranında değer kazandı.
Dördüncü çeyrek için güçlü bir kar rakamı açıklayan Fresenius Medical Care ve şirketin ana sahibi Fresenius hisseleri sırasıyla yüzde 2 ve yuüzde 1.6 oranında değer kazandı.

Bununla birlikte dördüncü çeyrek karı gerileyen Bayer hisseleri yüzde 0.9 oranında geriledi. Yarın için ise Almanya'da piyasalar TSİ 10:00'da açıklanacak olan Almanya GSYİH verisini ve Henkel ve ProSiebenSat.1 tarafından açıklanacak olan mali tabloları bekleyecek.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.38 oranında yükselişle 7302.26 puandan günü tamamladı Lloyds Bank ve Unilever. hisselerine gelen alımlar endeksin yükselişinde etkili oldu.
Kraft Heinz'in satın alma teklifini geçen hafta reddeden Unilever yeni bir büyüme stratejisi sözü verdi ve bu açıklama şirketin yüzde 4.96 ile günün en çok kazandıran hissesi olmasını sağladı.

Geçen yıl karını yüzde 158 oranında artırdığını açıklayan Lloyds'un hisseleri ise yüzde 4.39 oranında değer kazandı.

Kuzey ülkeleri borsaları geriledi

Kuzey ülkeleri günü kayıpla tamamlarken, İsveç OMXS 30 endksi yüzde 0.5 oranında gerileyerek kapandı. Kuzey ülkeleri borsalarını temsil eden OMXN40 endeksi ise yüzde 0.4 oranında geriledi.

Fransa'da CAC-40 yüzde 0.2 oranında yükselerek 4895.88 puandan kapandı. Hollanda'da AEX yüzde 0.54, İsviçre de Swiss Market endeksi yüzde 0.22 oranında yükselirken, Belçika'da BEL-20 yüzde 0.13 Madrid'de IBEX 35 yüzde 0.88 ve İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 0.83 oranında geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)