E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa borsaları yatay seyretti---

​Avrupa borsaları yatay seyretti

​Avrupa borsaları yatay seyretti
09 Temmuz 2014 - 19:40 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Fed'in bugün açıklayacağı Haziran ayı toplantı tutanakları öncesinde büyük bir değişiklik göstermedi

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Fed'in Haziran ayı toplantı tutanaklarını beklemesi ve Banco Espirito Santo SA'nın Portekiz hisselerini bu yılın en düşüğüne taşıması ile büyük bir değişiklik göstermedi.

Espirito Santo, ana şirketi olan Espirito Santo International SA'nın kısa vadeli tahvil ödemelerini ertelemesi ile yüzde 4.7 geriledi. Dünyanın ikinci büyük yemek şirketi Sodexo, yıllık gelir tahmini düşürmesinin ardından ile yüzde 1.8 değer kaybetti. Sigorta şirketi Admiral Group Plc., kar beklentilerinin geçtiğimiz yıllara göre daha düşük olduğunu açıklanmasıyla Eylül 2013’ten bu yana en sert gerilemeyi kaydetti. Dünyanın en büyük sondaj makinesi şirketi Seadrill Ltd. ise, 1 trilyon dolarlık dönüştürülebilir tahvil satışını iptal etmesiyle yüzde 1.2 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 yüzde 0.1’den az gerileyerek 339.96 puan ile günü tamamladı. Endeks dün, Air France-KLM Group'un şirkete yönelik kar tahminini düşürmesi ve yatırımcıların 2009'dan bu yana en yükseğe tırmanan hisse değerlemelerine ağırlık vermesi ile yüzde 1.4 kayıp yaşadı. PSI 20 Endeksi ise bugün yüzde 2.1 düşüşle 6,371.43 puan oldu.

İsviçre’de bulunan Luzerner Kantonalbanl AG traderlarından Benno Galliker, “Geçtiğimiz üç gün içerisinde riskler yön değiştirdi. Bu da muhtemelen, yaz aylarında pozisyonların aşağıya çekilmesinden kaynaklanıyor. Fed tutanakları önemli olabilir ve sert yorumlar olacağına dair bazı söylentiler de var” dedi.

Fed bugün, tahvil alımlarını üst üste beşinci kez 10 milyar dolar azaltarak aylık 35 milyar dolara düşürdüğü 17-18 Haziran tarihli toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Fed Başkanı Janet Yellen, toplantı sonrasındaki açıklamalarında faiz oranlarının uzun bir süre daha düşük kalacağını ifade etmişti.

18 Batı Avrupa gösterge endeksinin 10'u bugün yükseldi. Fransa'da CAC 40 ve Almanya'da DAX yüzde 0.4 artış kaydederken, İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.3 düşüş yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)