E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa borsaları tırmandı---

​Avrupa borsaları tırmandı

​Avrupa borsaları tırmandı
16 Nisan 2014 - 21:08 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Tesco Plc ve Syngenta AG şirketlerinin bilançolarını açıklaması ve ABD'de konut ve sanayi faaliyetlerinde görülen artışla yükseldi

Avrupa hisseleri, Tesco Plc ve Syngenta AG gibi şirketlerin bilançolarını açıklaması ve ABD'de konut ve sanayi faaliyetlerinde görülen artış ile, son altı haftanın en büyük artışını kaydetti. 

Tesco, tahminlerin üstünde gelen işlem kârıyla yüzde 2.6 ilerledi. Syngenta AG, analistlerin tahminleriyle örtüşen ilk çeyrek cirosuyla ve yıl geneli satış hedefini tutturmasıyla yüzde 2.3 değer kazandı. GEA Group AG yüzde 6.2 ralli yaparken, ASML Holding NV ise ikinci çeyrek satışlarının beklentilerin altında kalacağı tahminini yapması ile Ağustos 2011'den bu yana en büyük düşüşü yaşadı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.3 yükselerek günü 330.82 puandan tamamladı. Endeks dün, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin tırmanması ve Almanya'da yatırımcı güveninin üst üste dördüncü ayda gerilemesi ile yüzde 1 düşüş yaşadı. Endeks bu yıl genelinde yüze 0.8 yukarıda.

Batı Avrupa'da İzlanda dışındaki bütün piyasalar bugün yükseldi. İngiltere FTSE 100 yüzde 0.7, Fransa CAC 40 yüzde 1.4, Almanya DAX ise yüzde 1.6 artış kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)