E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları günü artıda kapandı ---

Avrupa borsaları günü artıda kapandı

Avrupa borsaları günü artıda kapandı
21 Kasım 2017 - 20:19 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasaları salı gününü yukarı yönlü bir seyirle geçirdi ve easyJet PLC ve Volkswagen AG hisselerine gelen alımların öncülüğünde günü yükselerek tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Avrupa hisse senedi piyasaları yükselirken, ABD endekslerinde yeni rekor yüksek seviyeler test edildi. Hem Nasdaq hem de S&P endeksinde yeni gün içi rekor seviyeler görüldü.

Avrupa borsalarının göstergesi niteliğindeki Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.4 oranında yükselişle 388.10 puandan günü tamamladı.
Almanya'da DAX endeksi yüzde 0.8 artışla 13,167.54, Fransa CAC 40 endeksi yüzde 0.5 artışla 5,366.15 ve İngiltere FTSE 100 endeksi yüzde 0.3 artışla 7,411.34 puandan günü tamamladı.

Almanya'da Başbakan Merkel'in bir azınlık hükümeti kurmak yerine yeniden seçimlere gideceğini tercih ettiğini açıklaması piyasalara olumlu yansıyan bir unsur oldu. Hafta sonu ülkedeki koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanmış ve bir hükümet kurulması olasılığı ortadan kalkmıştı.

Euronun değer kaybı yaşıyor olması ise ihracat ağırlıklı çalışan şirketlerin hisselerine alım gelmesini sağlayan bir unsur oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)