E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa borsaları geriledi---

​Avrupa borsaları geriledi

​Avrupa borsaları geriledi
01 Ağustos 2014 - 20:08 borsagundem.com

Avrupa hisseleri şirketlerin beklentilerin altında gelen kar rakamlarıyla 3 aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi

Avrupa hisseleri, ArcelorMittal ve Vinci SA gibi şirketlerin beklentilerin altında kalan kar açıklamaları ile 3 aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

ArcelorMittal, yıllık kar tahminini düşürmesi üzerine Ekim 2012’den bu yana en büyük kaybı yaşadı. Vinci SA, 3 yıla yakın bir sürenin en büyük düşüşünü gösterdi. Iliad SA, T-Mobile US Inc.'in önemli bir bölümünü almak için 15 milyar dolarlık teklif yapması ile yüzde 7 geriledi. Belgacom SA, yıllık kar tahminini artırması ile yüzde 4.8 değerlendi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 1.2 gerileyerek 331.91 puan ile kapanış yaptı. Gösterge endeks, beklnetilerin altında yükselen ABD tarım dışı istihdam verisinin, Fed’in faiz oranlarını bir süre daha düşük tutacağı iyimserliği oluşturması ile yüzde 1.5 kadar önceki kaybını azalttı. Bloomberg’in derlediği verilere göre endeks, tahmini gelirlerin 15 katı işlem görürken, bu oran geçtiğimiz aydaki dört buçuk yılın yükseği olan 15.7 kata yakın seyrediyor.

Paris’te bulunan Ofi Gestion Privee yöneticilerinden Jacques Porta, “Avrupa’da, zayıf bir ekonomi ile birlikte para biriminin olumsuz etkilerini şirketler ve değerlemeler üzerinde gözlemliyoruz. Bu durum, yatırımcılara cazip gelmiyor ve Avrupa’da zayıf sonuçlar alıyoruz. Güven ise aşağı yönlü seyrediyor” dedi.

Euro Bölgesi, Markit Economics satın alma yöneticileri endeksi (PMI), Temmuz ayında büyük bir değişiklik göstermeyerek 51.8 oldu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 51.9 olacağı yönündeydi. 50’nin yukarısındaki rakamlar genişlemeye işaret ediyor. İngiltere PMI’ı, bir yılın en düşük seviyesine gerilerken, İtalya’nın imalat tahminlerin altında kaldı ve 8 ayın en yavaş büyümesini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)