E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa borsaları geri adım attı---

​Avrupa borsaları geri adım attı

​Avrupa borsaları geri adım attı
23 Nisan 2014 - 13:26 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, sanayi ürünleri üreticilerinin öncülüğünde düştü

Avrupa borsaları Haziran'dan bu yanaki en büyük 3 günlük artışını kaydetmelerinin ardından sanayi ürünü üreticilerinin öncülüğünde düşüş kaydetti. ABD endeks vadelileri ve Asya borsaları büyük değişiklik göstermedi. Scania AB, hissedarlarından birinin, Volkswagen AG'nin şirkete verdiği teklifi reddetmesinin ardından 2 ayın en düşüğüne geriledi. Royal Vopak NV, kârının bu yıl yüzde 5 ila 10 düşebileceğini söylemesinin ardından Kasım 2011'den bu yana en düşük fiyatına geriledi. Associated British Foods Plc, Primark zincirinin ilk yarı kârında yüzde 26 artış açıklaması ve ABD'ye giriş planlaması üzerine yüzde 8.2 değerlenerek, şirketlerdeki yükselişe öncülük etti. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 kazançla Londra saatiyle 10:05 itibarıyla 336.16 puana çıktı. Endeks, ABD'de beklentinin üzerinde gelen veriler ve şirket alımları aktivitelerindeki hareketlenmenin desteğiyle son 3 günde yüzde 3.2 ralli yaptı. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1'in altında kazanç sağlarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 tırmandı.  Öncü göstergeler Euro Bölgesi'nde imalatın 10. ayında da büyüdüğünü gösterirken, Çin'de imalat 4. ayında da daraldı. 

Markit Group Ltd.'ın Euro Bölgesi İmalat PMI verisi Nisan'da 53.3 puan ile beklentilerin üzerinde gelirken, HSBC Çin Öncü İmalat PMI'ı Nisan 48.3 puan olarak gerçekleşti. Yatırımcılar Washington saatiyle 9:45'te açıklanacak imalat verisini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)