E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları aylık kazancını genişletti---

Avrupa borsaları aylık kazancını genişletti

Avrupa borsaları aylık kazancını genişletti
29 Temmuz 2016 - 19:49 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, bankaların kar sonuçlarıyla kazançlara öncülük etmesiyle birlikte, Ekim'den beri en büyük aylık kazancını genişletti.

Barclays Plc, sabit getirili işlem gelirinin Avrupalı rakiplerini geride bırakmasıyla ve sektör dışı biriminin 2017 karına etkisinin daha az olacağını söylemesiyle yüzde 5.5 sıçradı. Analist beklentilerini aşan çeyreklik gelir açıklamalarının ardından, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA yüzde 3.7 ve UBS Group AG yüzde 1.9 yükseldi. Natixis SA, kar ve gelirlerinin beklentileri aşmasıyla yüzde 7.6 sıçradı. İtalya'da Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, zor durumdaki bankayı düzlüğe çıkaracak bir teklif almasının ardından yüzde 6.3 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:40 itibariyle yüzde 0.7 yükselerek aylık kazancını yüzde 3.6'ya genişletti. Endeks, San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın, ABD ekonomik büyümesinin beklentileri karşılamamasının ardından, merkez bankasının önümüzdeki birkaç yıl içinde faiz artıracağını söylemesinin ardından, kazançlarını hafif azalttı.

Eppstein'da MPPM EK işlemler müdürü Guillermo Hernandez Sampere, "2016 için asıl ikinci yarıda olası bir resesyon durumuydu ancak şimdiye kadar bu yönde bir kanıt göremedik." dedi ve "Beklentinin asıl durumdan çok daha kötü olduğunu anlamak biraz zaman aldı. Birçok şirket tahminleri geçti ya da kendi tahminlerini yükseltti." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)