E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları 20 ayın en düşük seviyesinde---

Avrupa borsaları 20 ayın en düşük seviyesinde

Avrupa borsaları 20 ayın en düşük seviyesinde
11 Ekim 2018 - 12:19 borsagundem.com

Borsalar ticaret savaşı endişeleriyle düştü

ABD-Çin ticaret savaşlarının kurumsal karlılıklara zarar vermesiyle Borsalar 20 aydan fazla sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi %1.7 düştü ve Ocak 2017'den beri en düşük seviyeye indi. Total ve Shell hisseleri Brent petroldeki gerilemeyle %2'den fazla düştü. İtalya borsası da düştü ve ayı piyasasına hazırlandı. Teknoloji hisseleri baskı altında kaldı.

Avrupa borsaları dün de Mart'tan beri en düşük seviyeye inmişti.

Almanya'da DAX Endeksi %1.1, Fransa'da CAC 40 Endeksi %1.4, İngiltere'de FTSE 100 Endeksi ise %1.7 düşük seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can11 Ekim 2018 13:09

    Amerika bu ticaret kısıtlamaları ve ambargo işlerinden vazgeçmez ise tüm ülkeler krizin içine doğru suruklenebilir. Ne Amerika ne Avrupa ne de Çin bu işin içinden tek başına çıkamaz. Ortak ticareti devam ettirmeye yönelmeleri lazım. Ambargo ve ticaret kavgası ni birakmalilar artık. Çünkü herkes aynı anda bu çukurun içine girecek ve onarılması çok zor tahribatlar açacak her ülkede. Bu zararların başında Amerika--Avrupa--Cin--diger dünya ülkeleri falan. Bunu sanırım Amerikan yönetimi pek dikkate almıyor yada bize birşey olmaz diyorlar. Ama 3ncu ve 4 ncü çeyrek te şirket karlarının nasıl düştüğünü herkes görecek