E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa bankaları riskli varlık satabilir---

Avrupa bankaları riskli varlık satabilir

Avrupa bankaları riskli varlık satabilir
14 Temmuz 2014 - 14:51 borsagundem.com

Cushman&Wakefield Inc.’ye göre, Avrupalı bankalar ve varlık yöneticileri, 584 milyar euroluk riskli emlak varlıklarını satmayı planlıyor

Cushman&Wakefield Inc.’ye göre, Avrupalı bankalar ve varlık yöneticileri, bilançolarını temizleme çabaları dahilinde, 584 milyar euro (795 milyar dolar) değerindeki riskli emlak varlıklarını satmayı veya yeniden yapılandırmayı planlıyor.

New York merkezli Cushman&Wakefield Inc.’nin raporuna göre, Avrupa bankaları, varlık yöneticileri ve İspanya'daki Sareb gibi kötü bankalar, yılın ilk altı ayında, konut piyasasına bağlı 40.9 milyar euroluk kredi satışı yaptı. Bu yüzde 611’lik bir artışı işaret ediyor. Cushman&Wakefield’in tahminnlerine göre, ipoteğin paraya çevrilmesinni de içeren işlemler bu yıl 60 milyar euroya ulaşacak.

Royal Bank of Scotland Plc gibi bankalar, güvenin artması ve borçlanma maliyetlerinin geçen yıla göre düşmesiyle, kredi portföy satışlarını artırıyorlar. Cushman&Wakefield, aralarında Lone Star Funds ve Cerberus Capital Management LP'nin de bulunduğu ABD'li yatırımcıların, satıcıların daha büyük kredi gruplarını teklif etmeyi seçmelerinden faydalandığını söyledi. Bu durum ise daha küçük ölçekteki firmaların alım yapmasını zorlaştırıyor.

Cushman&Wakefield yöneticisi Frank Nickel konuya ilişkin ''ABD'li yatırımcılar, fırsat yaratan gayrımenkulleri hedefleyerek, çok büyük miktarda sermaye yarattılar. Mega anlaşmalar, kilit önemdeki varlıklara ve piyasalara yapılacak büyük çaptaki yatırımlara tek işlemde erişim sağlayarak gider ve zaman tasarrufu sağlamaları nedeniyle, bu alıcılar nezdinde popüler hale geldi'' yorumlarını yaptı.

Rapora göre bölgedeki kredi satışı işlemlerinin ortalama hacmi geçen yılki 346 milyon euronun ardından ilk yarıda 621 milyon euroya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)