E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa atağa kalkacak---

Avrupa atağa kalkacak

Avrupa atağa kalkacak
17 Eylül 2014 - 08:27 borsagundem.com

Jim Paulsen; pahalı ABD hisse senetlerinden kaçmak isteyen yatırımcılar için ucuzlayan Avrupa piyasasının mükemmel bir yer olduğunu söyledi

Euro Bölgesi tahvillerinin önümüzdeki 12 ay içinde ABD tahvillerinden daha iyi performans göstereceğini öngören Wells Capital Management Şef Yatırım Stratejisti Jim Paulsen; Amerikan Merkez Bankası (FED) para politikasını sıkılaştırmaya başlarken, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) genişletici önlemlere başvurduğunu söyledi.

Paulsen, CNBC’ye verdiği mülakatta; “Draghi'nin ve siyasi yetkililerin daha agresif teşvik önlemleri alacağına inanıyor ve bölgede yaklaşık yüzde 1 gerileyen büyümenin yüzde 2 artacağını düşünüyorum “ dedi.

DOLARIN GÜCÜ ABARTILIYOR

Şirketinin Avrupa'daki ilk ofisinin açılışında konuşan Paulsen; Dolar karşısında euronun toparlanacağını, bu yüzden doların güvenli liman efsanesinin biraz abartılı olduğunu düşünüyorum. Avrupa’da pek çok fırsat yakalanabilir” dedi. 

OECD, Pazartesi günü ABD ve diğer gelişmiş ekonomiler için büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. ABD için 2015 büyüme tahmini yüzde 3,5 den yüzde 3,1’e düşürüldü. Araştırmacılar riskli varlıkların yanlış fiyatlandırılmış olabileceği uyarısında bulundu.

Hisse senetlerinde  "ani düzeltme" olasılığına vurgu yapan OECD, ABD para politikasındaki beklenen sıkılaşmanın uluslararası finansal akışta dalgalanmalara ve keskin kur hareketlerine yol açabileceğini kaydetti.  

OECD açıklaması daha önce piyasalar için düşüş öngören yatırım bankası Goldman Sachs’ın hisse senetleri için tavsiyesini 'ağırlığını artır' olarak güncellemesinin ardından geldi. Goldman, 25 Temmuz'daki raporunda hisse senetleri için üç aylık beklentisini nötr'e düşürmüştü. Goldman Sachs, hem Avrupa hem ABD hisse senetlerinde boğa görüntüsü sergilerken, Goldman'ın ABD Hisse Senedi Baş Stratejisti David Kostin, S&P 500 endeksi için yılsonu hedefini 2.050 puan olarak belirledi. 

ABD hisse senetlerinin nispeten olumlu görünüş sergilediğini düşünen ve kendi firmasını kurmadan önce JP Morgan Hisse Senedi Baş Stratejisti görevini yürüten Thomas Lee, bu yıl S&P 500 için 2,100 hedef puan öngördü. ABD getirilerinin hala boğa piyasası zirvesinde yakalanan ortalama artışının altında olduğunu söyleyen Lee, ayrıca iş yatırımlarında artış beklediğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)