E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa 3 riskle karşı karşıya---

Avrupa 3 riskle karşı karşıya

Avrupa 3 riskle karşı karşıya
28 Kasım 2014 - 07:52 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa ekonomisinin risklerle karşı karşıya kalabileceğini açıkladı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa'da toparlanmanın 3 büyük risk ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Draghi bu 3 önemli riski, işsizlik, verimliliğin sağlanamaması, yapısal reformların gerçkleştirilmemesi olarak sıraladı.
Finlandiya Parlamentosu'nda konuşan Draghi, "Euro Bölgesi'nin ekonomik görünümü bir dizi aşağı yönlü risk ile sarılmış durumda" dedi. 
Draghi, Euro Bölgesi'nin ekonomik reformları gerçekleştirmemesi ve zayıf üyelere destek olmaması durumunda, üyeler arasındaki olması gereken uyumun zarar göreceği uyarısında bulundu.
Draghi konuşmasında, "Yapısal reformların yokluğu üye ülkeler arasında kalıcı ekonomik ayrışma olasılığını artırıyor. Bu durum Birlik içinde olması zaruri uyumu tehdit ediyor, bunun tüm üyelere zarar verme potansiyeli olan bir durum" ifadelerine yer verdi. 
Draghi ayrıca ekonomik reformların sadece ülkelerin yapmaları gerekenler ile sınırlı olmadığını, Euro BÖögesi'ni oluşturan bazıtemel prensiplerin de daha geniş şekilde yeniden düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Draghi, "Üye ülkelerin şokların maliyetlerini paylaşmak 
için mali transfer dışında başka mekanizmalar geliştirmeleri gerekiyor" diye konuştub

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)