E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAvrasya Petrol'de birleşme kararı---

Avrasya Petrol'de birleşme kararı

Avrasya Petrol'de birleşme kararı
23 Kasım 2015 - 18:06 borsagundem.com

Avrasya Petrol ile Atlas Konaklama Hizmetleri birleşiyor

Avrasya Petrol'den KAP'a yapılan açıklamada Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş. nin "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" yöntemi uygulanarak devir almak suretiyle %100 bağlı ortaklığı Atlas Konaklama Hizmetleri Turizm ve Otelcilik A.Ş. ile birleşmesine karar verildiği açıklandı. Şirket birleşmenin nedenini işletme ve finansal yükümlülüklerinde tasarruf sağlama amacı olduğunu açıkladı.
 
Şirket, birleşme işlemi nedeniyle pay sahipleri açısından "ayrılma hakkı" doğmadığını duyurdu.
 
Avrasya Petrol'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
Şirketimiz Yönetim Kurulu, Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş. nin "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" yöntemi uygulanarak devir almak suretiyle %100 bağlı ortaklığı Atlas Konaklama Hizmetleri Turizm ve Otelcilik A.Ş. ile birleşmesine karar vermiştir.
Birleşme kararına etken sebep iki şirketin ana faaliyet konularının aynı olması, hali hazırda %100 bağlı ortaklık olan Atlas Konaklama Hizmetleri Turizm ve Otelcilik A.Ş. nin birleştirilmesiyle Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.ş nin kaynakların doğru kullanımı neticesinde bir kısım işletme, finansal ve kamusal yükümlülük giderlerinde tasarruf ile mali durumunun güçlendirilmesidir.
Bu birleşme işlemi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" uyarınca "Önemli Nitelikteki İşlem" sınıfına girmemekte ve bu işlem nedeniyle pay sahiplerimiz açısından "ayrılma hakkı" doğmamaktadır.
Kamuoyuna duyururuz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 12,90
En Yüksek: 14,80
En Düşük: 12,45
Değişim -5,43 %
FK: 5,72
PD / DD: 2,53
İşlem Hacmi 41.750.642
Toplam Adet: 3.086.369
Ağırlıklı Ort.: 13,57
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)