E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAtlantik Petrol’ün patronu kayıplara karıştı---

Atlantik Petrol’ün patronu kayıplara karıştı

Atlantik Petrol’ün patronu kayıplara karıştı
25 Eylül 2018 - 11:46 borsagundem.com

Atlantik Petrol hisselerinin yüzde 93’ünü borsada satarak parayı cebe indiren Koparan kardeşler kayıplara karıştı. Yatırımcı ve çalışanlar tepkili: Vicdansızlar

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Finansal verilerinin açıklamadığı için 17 Eylül tarihinden itibaren tahtası kapatılan ve endekslerden çıkartılan Atlantik Petrol’ün patronları Ahmet Koparan ve Abdullah Koparan kayıplara karıştı. Şirketin telefonlarını açan yok!

8 aydır maaşlarını alamayan personel artık şirkete gitmediği için bilanço verilerinin açıklanamadığı belirtiliyor.

2012 yılı sonunda halka açılan ve sık sık ismi borsa manipülasyonlarına karışan Atlantik Petrol hisseleri 2015 yılında bir lira seviyesinden 5 liranın üzerine çıkmış daha sonra da hisseler yeniden 1 lira seviyelerine kadar gerilemişti.

VİCDANSIZ PATRONLAR…

Şirket halka açıldığı günden bu yana sürekli hisse satarak paylarını yüzde 6 seviyesine kadar düşüren patronlar geçtiğimiz aylarda bedelli sermaye artırımı yapmak için SPK’ya başvurmuştu. Sermaye artırımını ise ismi Tuğçelik hisseleriyle de anılan şirketin Yatırımcı İlişkileri Sorumlusu Erdem Reasneli'nin organize ettiği gündeme gelmişti. Sermaye artırımı ile büyük bir vurgun yapmak isteyen ekip çok sayıda manipülatör ile masaya oturmuştu. SPK’nın bu talebi reddetmesiyle birlikte büyük bir facianın önüne geçilmiş oldu.

12 MİLYON LİRALIK VURGUN DAHA YAPACAKLARDI

Şirketin yaklaşık yüzde 94’ünü satarak paraları ceplerine indiren ve kayıplara karışan Koparan kardeşler bedelli sermaye artırımıyla yatırımcıların cebinden 12 milyon lira daha çalmayı planlıyordu. Şirket kapandığı için muhatap bulamayan yatırımcılar, “Bu kadar da olmaz, vicdansız patronlar” diye tepki gösteriyor.

ŞİRKETTE ÇALIŞAN BİR KİŞİ BİLE KALMADI

Yaklaşık 8 aydır maaşlarını alamayan şirket çalışanlarının ise patronların kayıplara karışmasıyla artık işyerine gitmedikleri belirtiliyor. Şirketin telefonlarını açan kimse olmadığı gibi mali tabloları KAP’a açıklayacak mali sorumluların da ortalardan kaybolduğu söyleniyor.

Atlantik Petrol bilançolarını neden açıklamıyor

Atlantik Petrol hissesinin işlem sırası kapatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doctor13 Haziran 2019 21:14

    Yatirimcinin isyan etmesi sasirtici.sonucta insanlar bi anda yuzde 100 den fazla para kazanmak icin aliyor bu tarz hisseleri.kazansalardi dua edeceklerdi ama kaybedince beddua etmeleri hayret verici bisey.kazanin surekli dogurmasini beklemek gibi bisey bu...

  • Halil26 Eylül 2018 10:14

    Yapı da patron şirketın %99.2 sini sattı.

  • Yatırımcı26 Eylül 2018 09:32

    borsada her daim bu tür kağıtlar olacaktır bunlar gün içi al -sat lık senetlerdir yatırım için bist 30 senetleri tercih edilmeli.

  • mali26 Eylül 2018 09:06

    Hırsızda vicdan olsa hırsız olmaz. Hak, adamlarda böyle bir şey var mı ki!

  • türk26 Eylül 2018 00:09

    vicdansız kim bunlarmı halka arz onayı verenlermi

  • Hakk’ın aşığı26 Kasım 2020 08:51

    Doğru söylüyorsun. Bunlar suçlu ama onay verenler azılı suçlu.

  • taner25 Eylül 2018 22:41

    şimdi böyle dandik şirketleri halka arz edenlerin suçu yokmu ? halka arza iyi şirketler kabul edilmelidir. enerjisa nerde? atlantik petrol nerde? bu iki halka arzın arasında dağlar kadar fark var . halkı soymaya açılıyorlar ve kolaylıkla halka açılabiliyorlar . tüh size.

  • Doğrucu Davut13 Haziran 2019 23:43

    Ben bu görüşe katılmıyorum. Bilançosu kötü olan şirketler de halka arz edilebilir. Neticede borsada hiç kimse kimsenin kafasına silah dayayıp hisse satmıyor. Küçük yatırımcı da araştıracak ve loto oynar gibi borsada yatırım yapmaya çalışmayacak. Bence hisse almak isteyen her kişinin finansal okur yazarlık anlamında hukuk anlamında yeterli olduğuna dair SPK nın onayına binaen işlemler gerçekleşmeli. Yani cahil adamı borsaya sokmasınlar. Sakın unutulmasın ki; dolanmak isteyen dolandırılır... 

  • Ekonomist.25 Eylül 2018 21:38

    Bu SPK Mevzuatı ile Ticaret Kanunu olduğu sürece böyle zübükler çıkacak fakiri fukarayı çarpıp kaçacaktır.

  • Ali25 Eylül 2018 19:42

    Halka açılma amacı zaten dolandırmak spk bugüne kadar neredeydi bedelliye izin vermemişmiş ortak satışı yapılırken neredeydi...

  • coşkun25 Eylül 2018 18:19

    DEVLET HİSSELERİ SANKİ DAHA İYİ.

  • faruk bulut25 Eylül 2018 16:53

    spk boş oturuyor hlkgyo 2013 de 1.,35 den girdi bugun 0,63kuruş baksana

  • tv25 Eylül 2018 15:15

    malesef hiç bir yaptırımı yok butür insanlara

  • borsacı25 Eylül 2018 14:58

    SPK bedelli sermaye artımı taleplerini çok iyi incelemeli. Çoğu soygun amacıyla sığ ve patron şirketleri tarafından yapılıyor. Bunun büyük vebali var.

  • idam..25 Eylül 2018 13:09

    bu şekilde halkı dolandıranlara, buna müsaade eden kamu yöneticilerine acil idam istiyorum.

  • Yusuf25 Eylül 2018 12:45

    Halka arzına müsaade edenler hesap vermeli

  • ZAVALLI KÜÇÜK YATIRIMCI25 Eylül 2018 12:29

    Şaşırdıkmı!!Tabikide hayır.Köpeksiz köyde değneksiz geziyorlar.Birileri birilerini koruyup kolladığı sürece çok okuruz bu haberleri.Darısı KERVAN'ın başına 5 yıl mahkeme mi olur.Bi mal beyefendiye hakaret edince savcılar dava açmak için yanıp tutuşuyor.Mahkeme hakimi ışık hızında karara bağlıyor.Ama konu vatandaşın hakkı ise acımasız sistemin çarkında öğütülüyor.