Ana SayfaPiyasaAtlantik Petrol ve Bomanti Elektrik sorusu---

Atlantik Petrol ve Bomanti Elektrik sorusu

1 / 2
Atlantik Petrol ve Bomanti Elektrik sorusu
21 Nisan 2015 - 10:47 www.borsagundem.com

GERİLEMESİNE ŞAŞIRMAMALI
SORU (1)
- Atlantik Petrol iyi çıkıyordu. Neden bozuldu anlamadım. Yılbaşından beri çıkıyor gözükse geriliyor. Düşmesi normal mi yoksa başka şeyler mi var? 
Burkan Kaya

CEVAP -
Borsada işlem gören bir hisse farklı zamanlarda yukarı yönlü çıkış sergileyebilir. Hatta belli bir gerekçesi olmadığı halde  çıkışın uzun bir süreyi kapsaması da mümkündür. Ancak her ne olursa olsun maddi bir temeli olmadığı sürece yatırımcıların bu çıkışa aldanıp alım yapması risklidir. Zira böylesi çıkışların ne zaman terse döneceğini bilmek mümkün değildir. Çıktığını düşündüğünüz anda gerçekleşen satışlarla birlikte hissenin maliyetinizin altına inmesi pekala olası dahilindedir. Bu nedenledir ki alım yaparken gerekçenizin güçlü olması gerektiğini göz ardı etmemeli. Uzun vadede alımlarda asıl olan firmanın mali yapısının güçlendiğini görebilmektir. Eğer şirketin gelirleri ve kârı istikrarlı bir şekilde yükseliyorsa alım için güçlü bir neden de var demektir.
Atlantik Petrol’ün mali yapısına baktığımızda ise bu yönlü bir umut göremiyoruz. Şirket bir yıl zarar ederken ertesi yıl kâr ediyor. Ancak kâr edildiği yıllarda da kayda değer bir rakamın yakalanması söz konusu olmuyor. Son açıklanan 2014 yılı mali tablosunda da zarar yaşandı. Mevcut şartlar altında hissedeki düşüşü yadırgamamak gerekiyor. Kısa süreli çıkışlar yaşansa da 2,55 seviyesindeki piyasa defter değeri fiyatın hiç de düşük olmadığını gösteriyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)