E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtina karıştı---

Atina karıştı

Atina karıştı
07 Aralık 2015 - 00:22 borsagundem.com

2008 yılında bir polis memurunun tabancasından çıkan mermi ile öldürülen 16 yaşındaki Alexis için düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, 2008 yılında polis kurşunu ile yaşamını yitiren 16 yaşındaki Aleksandros Grigoropulos'un ölümünün 7. yılı nedeniyle düzenlenen anma töreni ve yürüyüşlerde göstericilerin polise taş ve molotofkokteyli atması üzerine gerginlik yaşandı.

Atina'da, çeşitli öğrenci dernekleri ve sol grupların düzenlediği yürüyüşler sırasında, kendilerini iktidar karşıtı "anarşistler" olarak adlandıran yüzleri maskeli kişilerden oluşan gruplar, polise taş ve molotofkokteyli attı. Polis, Stadiyu Caddesi'nde bir sigara bayisini ve çöp bidonlarını ateşe vererek polis araçlarına molotofkokteyli atan grubu dağıtmak için ses bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Yürüyüşlerin sona ermesinin ardından Eksarhia semtinde toplanarak yollara barikat kuran ve çevrede park halindeki araçları ve iş yerlerini ateşe veren göstericilerle polis arasında çatışma yaşandı. 



Başkent Atina’da, gece saatlerine kadar süren olaylarda polisin 25’in üzerinde eylemciyi gözaltına aldığı, bunlardan ikisinin tutuklandığı bildirildi.

Atina’da, Aleksandros Grigoropulos isimli öğrenci, 6 Aralık 2008 tarihinde iki polis memurunun açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetmişti. Grigoropulos’un ölümü üzerine Atina'da alevlenen isyanlar iki hafta sürmüş, kentte hayatı felce uğratmıştı.

Grigoropulos'a kasıtlı olarak ateş ettiği belirlenen polislerden biri müebbet, diğeri de 10 yıl hapis cezası almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)