E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtilla’nın ‘beraat’ başvurusuna savcılık itiraz etti---

Atilla’nın ‘beraat’ başvurusuna savcılık itiraz etti

Atilla’nın ‘beraat’ başvurusuna savcılık itiraz etti
17 Aralık 2017 - 13:52 borsagundem.com

ABD’deki davada tutuklu olarak yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın beraat kararı verilmesi başvurusuna savcılıktan itiraz geldi.

İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın tutuklanarak sanık olarak yargılandığı davada, Zarrab’ın savcılık ile işbirliği yaparak işlediği suçları itiraf etmesiyle birlikte ‘tanık’ konumuna geçmesinin ardından, davanın ikinci tutuklu sanığı Hakan Atilla’nın avukatları aracılığıyla yaptığı delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verilmesi başvurusuna savcılık itiraz etti.

Zarrab ve Atilla hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, davaya bakan Yargıç Richard Berman’a, Cumartesi akşamı yolladığı dilekçede, Atilla’nın avukatlarının, jüriye gitmeden yargıç tarafından aklanması isteğine karşı çıktı. Savcılık, Berman’a yolladığı dilekçede, "Hakan Atilla,  Reza Zarrab’ın Halkbank aracılığıyla ABD yaptırımlarını deldiğinin farkındaydı, bilerek ya da görmezden gelerek yaptırımları delme suçuna ortak oldu" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7218 Aralık 2017 00:23

    Devletler Hukuku egemenlik kuralı üzerine kurulmuştur, yani her devlet eşit derecede egemendir ve egemenlik yetkisi içinde işlenen fiiller nedeniyle devlet görevlisi başka bir devlet tarafından yargılanamaz.Kişisel uçlar bunun dışındadır..Hakan Atilla' için bu rüşvet suçlamasının ispatı ile mümkündü..Reza Hakan Atilla'ya rüşvet vermediğini söyledi..Hatta Hakan Atilla'nın rüşvet istemediğini de söyledi..ABD, 1976 tarihli The Foreign Sovereign Immunities Act (FSIA) / Yabancı Egemenlik Dokunulmazlık Yasası..Hakan Atilla hakkında iddaların düşmesini ve beraatini beklerim....Halk bankası ve Halk bankasına ve adı geçen bankalara verilecek cezalar ayrı bir konu..Halkbankasına 5 milyarın altında bir ceza piyasalarca ,satın alındı ve bitti diye düşünüyorum..

  • Mustafa17 Aralık 2017 22:59

    Biri harcanacakti o da her zamanki gibi en alttaki olur burda da oyle oldu.Goturen serbestce dolaniyor bu garib hapis yatacak kurtaranda olmaz

  • POLAT ALEMDAR17 Aralık 2017 22:44

    Bu ülkedeki bütün pis olayların altında ve tüm ölen sehitlerimizin sorumluları ABD dir.bunu ilkokula giden çoçuklarımız dahi bilmektedir.

  • Acı Gerçek 17 Aralık 2017 21:19

    Her kim ki Hakan Atilla’ya bu davada sunulan sözde deliller muvacehesinde suçlu diyorsa ya fetö mensubu , ya kripto ya da casus kılıçlı şaklabandır . ABD nin dünyada tek dayanağı olarak kalan nisbi gücü maalesef ve dostu da satılmış liderler . Demokrasinin beşiği imiş , liberal imiş , özgürlükçü ve adil imiş ... geçiniz bunları ... aslında hiçbir zaman bu hasletlere sahip de olamadılar ... ABD bundan böyle olsa olsa terör sevici katil bir devlettir ... sonun başlangıcında olduğunu göremeyenler de olsa olsa bakar kördür ...

  • kenan17 Aralık 2017 20:44

    hakim ve savcı fetocu olduğu için kimse bu davadan beraat veya davanın düşmesini beklemesin, normal şartlarda böyle bir dava olmaz, lakin fetoşlar devrede olduğu için, bu dava katakulli ile açıldı ve sonuna kadar devam edecek ve ceza verecekler

  • Adalet 17 Aralık 2017 21:20

    Muhteviyatı çok doğru bir yorum ana umarım dava sonu farklı olur ve Atilla beraat eder...

  • Dcevik17 Aralık 2017 20:00

    İçimizdeki Amerikalılar

  • forum17 Aralık 2017 19:24

    komik olmayın, birçok sağlam delil var. Sonuçta dolarlar katar üstünden İran'a gitmiş mi? Gitmiş tabi ki. Peki gıda, ilaç vb gibi mallar mı satılmış karşılığında? hayır çikinova belgeler ile hayali ihracat yapılmış. kabak gibi meydanda suç...

  • Sdk 17 Aralık 2017 19:53

    Kime ne kime.. Sonuçta ülke para kazanmış

  • Vatandaş17 Aralık 2017 18:49

    Yazık oluyor Hakan Atilla’ya. Akp genel başkanı ve Başbakan onay vermiş. Adamın suçu devlet memuru olmak. Ancak bu Abd çok tehlikeli. İlerleyen günlerde Zafer Çağlayan çok dikkatli olmalı. Türkiye dışına çıktığı anda yakalayıp Abd de yargılayabilirler.

  • gobel6617 Aralık 2017 21:49

    ABD Vatandaşı blader, İran ambargosunu Türkiye tanımadı hiç bir zaman. Ama FETÖ Türkiye'de resmi olarak tehlikeli Bir terör örgütüdür. Söylediklerin FETÖ'nün söylediklerinden farklı değil. Bence sen öncelikle Türkiye'ye gelme, yurt dışında kendini güvende hissediyorsan da bence hissetme, ininde bulurlar seni.

  • yorum17 Aralık 2017 16:51

    seve seve bırakacaklar seve seve delilleri yok hepsi fiyasko