E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtilla: Zarrab'dan asla rüşvet istemedim, almadım---

Atilla: Zarrab'dan asla rüşvet istemedim, almadım

Atilla: Zarrab'dan asla rüşvet istemedim, almadım
16 Aralık 2017 - 08:06 borsagundem.com

ABD'de görülen İran'a yaptırımların delinmesiyle ilgili davanın tek sanığı eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla kendi isteğiyle tanık sandalyesine geçip ifade verdi.

Avukatı Cathy Fleming'in sorularını yanıtlayan Mehmet Hakan Atilla, "Reza Zarrab'ın aksine FBI'a yalan söylemedim" dedi. Atilla ayrıca "Zarrab'dan asla rüşvet istemediğini ve almadığını" söyledi. Zarrab gibi "İran'a ABD yaptırımlarını delmek" ile suçlanan Atilla, hakkındaki iddiaları yalanladı.

'Ekonomik cihad kavramını ilk kez burada duydum'

New York'taki mahkemede ilk olarak Türk Hava Yolları'ndan Semra Ibrahimi Hamza, savunma cephesinin tanığı olarak dinlendi. Hamza'ya sanık Mehmet Hakan Atilla'nın seyahatleriyle ilgili bilgiler soruldu. Ardından Atilla, avukatı Cathy Fleming'in sorularını yanıtladı.

Fleming, davanın iddianamesinde yer alan ve 3 Aralık 2011'de Reza Zarrab adına İran Merkez Bankası Başkanı'na yazılmış Farsça bir mektupta geçen "ekonomik cihad" ifadesini sordu.

Atilla "İran'a karşı ekonomik cihad yaptınız mı?" sorusuna "Böyle bir şeyi ilk kez burada duydum" yanıtını verdi. ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları konusunda ise sadece "ana hatlarıyla" bilgi sahibi olduğunu belirterek, "Bu konuda uzman değilim" dedi.

Davanın 6 Aralık'taki duruşmasında Reza Zarrab, tanık olarak kürsüye geldiğinde "Hakan Atilla benden hiç rüşvet istemedi" demişti. Rüşvet meselesi Hakan Atilla'ya da soruldu.

Başından beri davayı izleyen gazeteci Adam Klasfeld'in aktardığına göre avukat Fleming ile Atilla arasında şu diyalog yaşandı:

Avukat: Reza Zarrab'dan rüşvet aldınız mı?

Atilla: Hayır.

Avukat: Hiç rüşvet istediniz mi?

Atilla: Asla.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)