E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAtasay Kamer Uşak'a borcunu nasıl ödedi---

Atasay Kamer Uşak'a borcunu nasıl ödedi

Atasay Kamer Uşak'a borcunu nasıl ödedi
24 Kasım 2014 - 04:58 borsagundem.com

Atasay Kamer: Uşak'ın bende emaneti vardı, o emaneti fakülte binası şeklinde yerine teslim ettim

Uşak Üniversitesi'nde geçtiğimiz ay Atasay Grubu Onursal Başkanı Atasay Kamer'e fahri doktora ünvanı verilmişti. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Kamer'e fahri doktora ünvanı veriş nedeni olarak Atasay Kamer'in ekonomiye ve eğitime katkısından söz etmiş, üniversitenin İslami İlimler Fakültesi binasını yaptırdığını ifade etmişti. Hürriyet yazarı Vahap Munyar, Atasay Kamer'in Uşak'ta yaptırdıı fakülte binasının perde arkasını köşesinde paylaştı. İşte o yazı: 

Atasay Grubu Onursal Başkanı Atasay Kamer, doğum yeri olan Çivril'e (Denizli) yolu düştüğünde Uşak'a da uğradıkça düşünceye dalardı:
- Köfteci olan eniştemle ortaklaşa Uşak'ta kuyum mağazası açmıştık. Bugünkü servetimin temelinde Uşak'ta kazandığım paranın büyük payı var. Uşak'a bu paranın hakkını ödeyecek birşeyler yapmalıyım.
Bir süre önce Uşak'tan geçerken kentin üniversitesinin Rektörü Prof. Sait Çelik'i aradı:
- Üniversitenize birşeyler yapmak isterim.
Prof. Çelik, hemen Kamer'i davet etti:
- İnanır mısınız, bu konuyu rüyamda gördüm. Anlaşılan rüyam gerçek olacak. YÖK'ten İlahiyat Fakültesi için izin çıktı. Binasını yapmayı düşünür müsünüz?
Kamer, şart koştu:
- Fakülteyi, "İslami İlimler"e dönüştürün, ben de binanın yapımını üstleneyim.
Üniversite YÖK'e yeniden başvurdu. İsim değişikliği için izin alındı. Kamer, kolları sıvadı:
- Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi binasını 3.5 milyon liraya tamamladık.
Bina bitince Rektör planını Atasay Kamer'e bildirdi:
- Fakültemize sizin adınızı vereceğiz.
Kamer itiraz etti:
- Ben binayı o amaçla yapmadım. Gerek yok.
Rektör ısrarlı davrandı:
- Sizin adınız burada olsun ki, başka hayırseverler de örnek alsın.
Kamer, fakültede eğitime başlanırken bir talebini daha iletti:
- Sayın Rektör, burada öğrencilere "tasavvufi islam"ı öğretin. Gençlerimiz Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Abdulkadir Geylani'nin Nakşibendi'nin Saidi Nursi'nin bakışıyla İslam'ı, dinimizi öğrensin. Bu fakülteyle Uşak'a ışık, nur doğsun, bütün dünyaya yayılsın...
İstanbul'a dönük planını açtı:
- Aslında İstanbul'da da bu yönde araştırmalar yapacak, gençlerin eğitimine katkıda bulunacak bir merkez kurmayı da düşünüyorum.
Kendi adına bir vakıf kurma zamanının da geldiğini kaydetti:
- Bu vakıf üzerinden gençlerimize burs vermeyi, eğitime dönük sosyal sorumluluk projeleri yürütmeyi planlıyoruz. Vakfa kaynak ve düzenli gelir için bazı gayrimenkullerimizi oraya aktarıyoruz. Ayrıca, yurt işletmeciliği düşünüyoruz. Nitekim Çivril'deki 3 yurdumuzu vakfın çatısı altına hemen alıyoruz.
Kamer, hayatını anlatan ve 60 bin adet bastırdığı "Altın Çocuk" kitabından Uşak ve Pamukkale Üniversitelerine 10'ar bin adet gönderdi. Uşak Üniversitesi yönetimi, kitabı da okuduktan sonra senatoya önerisini sundu. Öneri kabul edilince Atasay Kamer'e fahri doktora ünvanı verildi. Kamer, törende Uşak'ın hayatındaki özel yerini yineledi:
- Uşak'ta para kazandım, ekmeğini yedim. İslami İlimler Fakültesi binasını yaptığım için teşekkür beklemiyorum. Uşak'ın bende emaneti vardı, o emaneti fakülte binası şeklinde yerine teslim ettim.
"Emanet"i Uşak'a 3.5 milyon liralık fakülte binasıyla teslim etmek Kamer için büyük mutluluk olmalı...



Gençken alkol aldım, pişmanım

ATASAY Kamer, Mehmet Altun'un yayına hazırladığı "Altın Çocuk" kitabında, "Bir Pişmanlık" başlığı altında şunları anlatmış:
- Gençken, akşamüstü biraz alkol aldığım olurdu. Arkadaş topluluklarında, bazı müşterilerle, davetlerde alkol alıyorduk. Şimdi çok pişmanım. Alkolün beyin hücrelerini öldürdüğünü, unutkanlığa yol açtığını yaşlılıkta anlıyorum.
Sigaranın ve alkolün zararını yaşayarak gördüğünü belirtmiş:
- İnsanın yaşlılıkta dimağının açık olması lazım. Unutkanlık başladığı zaman gençler tarafından suistimal edilebiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)