E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsya'da Fed kaynaklı endişeler---

Asya'da Fed kaynaklı endişeler

Asya'da Fed kaynaklı endişeler
24 Şubat 2017 - 08:28 borsagundem.com

Asya hisse senedi piyasalarında endeksler haftanın son işlem gününde kan kaybediyor.

Asya hisse senedi piyasalarında endeksler haftanın son işlem gününde kan kaybediyor. Yaşanan satışlarda Fed'in dolarda değer kaybına neden olan ve dolayısıyla Asya'nın ihracatını olumsuz etkilemesi beklenen açıklamalarının etkili olduğu ifade ediliyor.

Asya piyasalarında şu sıralarda gerçekleşen işlemlerde Nikkei endeksi yüzde 0.2, S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0.7, Hong Kong’ta Hang Seng endeksi yüzde 0.5 kayıpla işlem görüyor

Fed'in son toplantısının bu hafta içinde açıklanan ayrıntılarında bir sonraki faiz artırımının yakın bir zamanda olmasının beklendiği ifade edilmişti. Bazı yatırımcılar bunu, güvercin bir açıklama olarak yorumladı ve Fed'in Mart ayında faiz artırmayacağını düşünmeye başladı.

Dolar endeksi dün yaşadığı kayıpların ardından bugün Asya piyasalarında yatay bir seyir izliyor. Dolardaki değer kaybında etkili olan bir diğer unsurun da Trump yönetiminden vergi reformu konusunda gelen çelişik mesajlar olarak gösteriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)